Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požega

Obnova Sokola korisnicima će donijeti udobnost i sigurnost, a Gradu uštede

Foto: slavonski.hr
Radovi vrijedni više od 2 milijuna kuna sufinancirani su iz EU fondova

Završeni su radovi na projektu energetske obnove zgrade dvorane Sokol u Požegi. Riječ je o energetskoj obnovi objekta koji koriste susjedna OŠ Julija Kempfa, Gimnastičko društvo te još nekoliko sportskih udruga s požeškog područja. Radovima je izvršena zamjena postojeće stolarije i ugradnja nove vanjske stolarije, čime se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine i povećanje toplinske zaštite krovne konstrukcije.

50 godina Glazbene škole Požega Nagradili najbolje učenike i predstavili monografiju Požeška Glazbena škola postala je nezaobilazna točka na umjetničkoj karti

Smanjena potrošnja

– Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 62,51 posto. Projektirana ušteda toplinske energije zadovoljava sektorski specifični kriterij prihvatljivosti, a to je ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta. Projektom će se postići energetska ušteda na godišnjoj razini od 53,84 posto te će se iz energetskog razreda D objekt svrstati u energetski razred C – kazao je pri obilasku radova požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Košarkaško igralište u Babinom viru NA RADOST DJECE Uređuje se košarkaško igralište u Babinom viru

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,016.866,08 kuna, dok bespovratna sredstva iznose do 1,118.041,32 kune, a dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom energetske obnove sufinancira se i izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade, stručni nadzor građenja, provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, usluga upravljanja projektom i administracije te promidžba i vidljivost. Izvođač radova je tvrtka L projekt, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1,124.122,50 kuna. Radovima na energetskoj obnovi prethodili su radovi na sanaciji konstrukcije dvorane čija je vrijednost 492.016,25 kuna s PDV-om.

GRAĐANI ZAMOLJENI ZA STRPLJENJE Napreduju radovi na Aglomeraciji

Preusmjeravanje novca

– Ojačali smo konstrukciju te povećali i sigurnost, a s današnjim danom dobili smo još jednu požešku ljepoticu koja je potrebna u našem gradu i koja će svim korisnicima pružiti udobnost i sigurnost. Usto, štedimo i energiju, a taj novac preusmjerit ćemo u druge objekte koji željno čekaju obnovu – poručio je Puljašić te dodao:

– Nadamo se da ćemo ovim pomoći našim korisnicima, posebice osnovnoj školi, da imaju adekvatan, kvalitetan, zdrav i lijep prostor.