Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Počelo 17. kulturno ljeto

Požeški pozdrav ljetu uz Ivanjski krijes i veliku pobjedu vatrenih

Požeško kulturno ljeto
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovogodišnje, 17. Požeško kulturno ljeto nastavit će se izložbama, kazališnim predstavama, plesnim manifestacijama i nastupima

Uz veličanstvenu pobjedu hrvatske reprezentacije, slavljenički vatromet i stari običaj paljenja krijesa, Požežanke i Požežani pozdravili su prvi dan ljeta. Zajedničko navijanje uz veliki ekran i Ivanjski krijes u organizaciji gradske Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Požege okupili su na središnjem Trgu sv. Trojstva brojne građane svih uzrasta koji su uživali u nesvakidašnjem spektaklu.

Prisega ročnika Prisega ročnika U Požegi prisegnulo 160 ročnika, od čega 27 ročnica

Zabava uz Magazin

– Srce kuca u ritmu pobjede. Vjerujem kako smo svi presretni. Zaslužili smo ovu pobjedu, jer pokazali smo kako smo dobro organizirani, kako smo uspješni kada smo složni i kada surađujemo. Tada nam nitko ništa ne može – komentirao je pobjedu požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Nebo nad Požegom prošarala su svjetla, uz izvrsnu atmosferu nakon pobjede vatrenih nad Argentinom. Večer su upotpunili veseli stihovi grupe Magazin, uvijek dobro raspoloženi DJ Pavko i bogata ponuda ugostiteljstva Zlatni lug. Kako tradicija nalaže, povorka krijesova potom je obišla trg, krenuvši od Gradske kuće prema Kužnom pilu, a prve sate najkraće noći Trg sv. Trojstva obasjao je veliki krijes kojega su zapalili članovi Požeške gradske straže.

– Prvi dan ljeta pozdravljamo Ivanjskim krijesom, to je stari običaj kojim počinje i ovogodišnje Požeško kulturno ljeto – mjesec i pol brojnih kulturnih i zabavnih zbivanja. Ovaj grade vrvi tradicijom i ljepotom, a dio toga utkali smo i u ovogodišnju manifestaciju. Pozivamo naše sugrađane da se pridruže kako bismo zajedno uživali u prekrasnim i kreativnim ljudima i vrijednostima koje imamo – poručio je Puljašić.

Do početka kolovoza

Ovogodišnje, 17. Požeško kulturno ljeto nastavit će se raznim izložbama, kazališnim predstavama, plesnim manifestacijama i nastupima u kojima će Požežani i njihovi gosti moći uživati sve do početka kolovoza. Na svoje će doći ljubitelji knjige, housea, žestoke rock svirke, ali i piva. – Nudimo za svakoga ponešto, program sadrži brojne glazbene, plesne, literarne i druge zabavne priredbe – kazala je direktorica požeške Turističke zajednice Silvija Podoljak.

Protupožarni putevi preventivne mjere Javnim radovima očišćeno više od 60 kilometara protupožarnih putova