Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Župan primio mlade “obrtnike”

Požeški učenici spojili vino i sladoled i osvojili nagradu

Foto: pszupanija.hr
Ideja za projekt rodila se iz želje da učenici promišljaju iz perspektive budućih djelatnika u turizmu o stvaranju novog proizvoda koji će u svojoj bazi sadržavati tradicijsku komponentu našeg kraja, a istovremeno biti novi gastronomski proizvod

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević primio je učenike požeške Obrtničke škole, čiji je projekt “Vinys-vinski sladoled” proglašen jednim od najboljih na natječaju Hrvatske udruge poslodavaca “Poduzetnici budućnosti”. Spajajući različite sorte vina s odgovarajućim voćnim aromama i orašastim plodovima, požeški su srednjoškolci kreirali osam sladolednih okusa čija su baza vina Požeške kotline poput graševine, crnog pinota, chardonnaya i drugih. Za taj originalni projekt nagrađeni su s 25 tisuća kuna.

pilot projekt Učenici brodske Industrijsko-obrtničke škole već printaju u 3D tehnologiji

– Ideja za projekt rodila se iz želje da učenici promišljaju iz perspektive budućih djelatnika u turizmu o stvaranju novog proizvoda koji će u svojoj bazi sadržavati tradicijsku komponentu našeg kraja, a istovremeno biti novi gastronomski proizvod – rekla je ravnateljica škole Iva Šnajder.

Župan Tomašević čestitao je učenicima, njihovoj mentorici Marijani Levar i ravnateljici na ostvarenom uspjehu.

– Ovim projektom dajemo poruku mladim ljudima da budu kreativni, jer tako otvaraju vrata velikim mogućnostima. Isti ti mladi ljudi jedan dan mogu biti obrtnici, gospodarstvenici, osobe koje će otvoriti nova radna mjesta i ovakvim idejama predstaviti nove načine turizma – rekao je Tomašević.

'volim volontiranje' Koprivnički učenici u sklopu humanitarne akcije prikupili čak 130 kg hrane