Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U SKLOPU PROJEKTA AGLOMERACIJE

Požeškoj Tekiji isporučena još dva vozila

Foto: Požega.hr
Riječ je o vozilu s kamerom za inspekciju stanja cjevovoda

U Požegi su u tijeku radovi na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega, gradi se i rekonstruira sustav odvodnje i vodoopskrbe vrijedan 91,7 milijuna kuna. Investicija se financira sredstvima kohezijskog fonda u iznosu od 72,12 posto te iz nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 27,88 posto.

U Gradskom kazalištu prikazan veliki filmski hit Pjera Žalice Požežani nakon više od dva desetljeća opet dobili “kino”

Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata koju čine tvrtke Koming iz Koprivnice, Promet građenje iz Požege te Niskogradnja Marjanović iz Kaptola. Osim samih radova koji napreduju prema planu, tvrtki Tekija isporučena su dva vozila iz projekta Aglomeracije Požega.

Riječ je o specijalnom vozilu s kamerom za inspekciju stanja cjevovoda kanalizacijskog sustava vrijednom gotovo 1,5 milijuna kuna bez PDV-a koje je isporučeno u svibnju 2020. godine te o vozilu za čišćenje i transportiranje nečistoća iz kanalizacijskog sustava i pražnjenje i odvoz sadržaja septičkih jama vrijednom 2,7 milijuna kuna bez PDV-a. Ono je uručeno djelatnicima Tekije, Sektoru vodnih usluga, odjelu odvodnje, u nazočnosti predsjednika skupštine Tekije i zamjenika gradonačelnika Grada Požege Maria Pilona. Oba vozila isporučila je tvrtka Gradatin iz Zagreba.