Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ZA POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Pravo na potporu ostvarilo 60 postdiplomaca

Za ovu je namjenu u županijskom proračunu osigurano 250.000 kuna
Foto: Osječko-baranjska županija
Pravo na potporu ostvarilo je 60 postdiplomaca, a riječ je o korisnicima potpore koji su polaznici sveučilišta u RH.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje potpore za poslijediplomski studij kojim se stječe akademski stupanj doktora znanosti/ umjetnosti, odnosno akademski naziv sveučilišni specijalist određenog područja, kao i prethodnih godina. Za ovu je namjenu u proračunu osigurano 250.000 kuna.

Šestu godinu zaredom Poljoprivrednicima 800.000 kuna za nabavu mehanizacije, opreme, gradnju gospodarskih zgrada...

Odabir kandidata obavljao se na temelju utvrđenih kriterija, a to su opći uspjeh na sveučilišnom dodiplomskom studiju ili preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju ili integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju te prosječna mjesečna visina dohotka ostvarenog po članu zajedničkog kućanstva za proteklu kalendarsku godinu.

Pravo na potporu ostvarilo je 60 postdiplomaca, a riječ je o korisnicima potpore koji su polaznici sveučilišta u RH. Najviše potpora odobreno je za poslijediplomske studije na visokoškolskim ustanovama u Osijeku, i to 50 potpora, slijedi Zagreb s 9, Zadar s 2 potpore i 1 potpora studentu na studiju u Rijeci.

Vrtić je mjesto za druženje, igru i socijalizaciju, kaže ravnateljica Dječji vrtić Dubrava S 275.000 kuna potpore iz Ministarstva opremit ćemo sportsku sobu i igralište

Poslijediplomski studij obrazuje mlade ljude s područja Županije za najvišu razinu znanja bez kojeg nema napretka u gospodarstvu, ali i u ostalim djelatnostima kao što su zdravstvo, socijalna skrb, školstvo, uprava i pravosuđe te druge djelatnosti koje zahtijevaju nova znanja i znanstvene spoznaje.