Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Raspisan javni poziv za dodjelu županijskih nagrada

Predložite svoje kandidate do 15. veljače

Foto: Požeško-slavonska županija
Nagrade Požeško-slavonske županije su Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada i Povelja zahvalnosti

Požeško-slavonska županija raspisala je javni poziv kojim poziva fizičke i pravne osobe da dostave svoje prijedloge za dodjelu županijskih nagrada. Prijedloge u pisanom obliku treba dostaviti najkasnije do 15. veljače ove godine.

Obilazak dežurnih službi Ljudi koji i u novogodišnjoj noći stoje na usluzi sugrađanima

Nagrade Požeško-slavonske županije su Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada i Povelja zahvalnosti. Riječ je o javnim priznanjima koja Požeško-slavonska županija dodjeljuje za važna postignuća i doprinos razvitku i ugledu županije na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja, tehničke kulture, tjelesne kulture, sporta, prostornog uređenja i zaštite okoliša te drugih područja društvenog života.

Godišnja nagrada dodjeljuje se za osobit doprinos i rezultate postignute u prethodnoj godini. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima čiji je stvaralački put zaokružen te za njihovu cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značaja za razvitak određenog područja djelovanja, dok se Povelja zahvalnosti dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama, za zapažene aktivnosti u promicanju ugleda županije.

Prijedlog za dodjelu nagrada mora sadržavati za pojedince životopis kandidata, tijek njegova rada, posebne uspjehe sa stručnim ocjenama te temeljito obrazloženje. Za ustanove, tvrtke i udruge mora sadržavati osnovne podatke, sadržaj djelovanja i rezultate te temeljito obrazloženje sa stručnim i drugim ocjenama.