Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI LUKE UBLI

Prednjače u Hrvatskoj u ulaganju u luke

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Potpisali smo dva važna ugovora ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna, kazao je ministar Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je u Stonu ugovor za rekonstrukciju luke Ubli na otoku Lastovu otvorene za javni promet te sporazum o potrebi sanacije i rekonstrukcije luke otvorene za javni promet – luke Cavtat. Na potpisivanju je bio župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima.

ŽUPANIJA POTIČE KVALITETNE PROGRAME UDRUGA Za doprinos razvoju poljoprivrede 90.000 kuna

– Potpisali smo dva važna ugovora ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna. Luka Ubli gradit će se europskim sredstvima u iznosu od 85%, a rekonstrukcija luke u Cavtatu, koju lokalne vlasti traže već dulje vrijeme, radit će se iz državnih sredstava. Vrlo brzo dodijelit ćemo ta sredstva – najavio je Butković i čestitao Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja u Hrvatskoj prednjači u ulaganjima u luke.

Župan Dobroslavić istaknuo je da je velik dio projekata lučke infrastrukture u realizaciji ili poodmakloj fazi pripreme. – Mi imamo osam, odnosno s cavtatskom rivom devet takvih projekata. U realizaciji su Trpanj, Donje Čelo i Puntin, pred izborom izvođača radova su Polačište i Vela Luka, a nakon današnjeg potpisa ide javna nabava za Ubli. Preostaje nam Prigradica i Perna, koja je pred građevinskom dozvolom. Vrijednost tih projekata je 700 milijuna kuna. Naši ljudi kažu kako je na naše područje zadnji ulagao Franjo Josip, a ovo sada to daleko nadmašuje – rekao je Dobroslavić.