Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Sastanci i druženje s građanima

Predsjednica idući tjedan privremeno seli ured u Požegu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Predsjednica će posjetiti i Pakrac, Lipik, Pleternicu i Kutjevo te mnoge općine na području Požeško-slavonske županije, gdje će obići tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović idući će tjedan svoj Ured privremeno izmjestiti u Požegu, a svoje osmo po redu izmještanje Ureda izvan Zagreba predsjednica će iskoristiti i za više posjeta gradovima, općinama, tvrtkama, obrtnicima, gospodarstvima te ustanovama na području Požeško-slavonske županije.

Ured predsjednice u petak je priopćio kako će predsjednica boravak u toj županiji započeti u utorak, 28. veljače u jutarnjim satima ispred zgrade županije u Požegi, gdje će zajedno sa županom i gradonačelnikom nazočiti podizanju predsjedničke zastave.

Nakon obraćanja nazočnima, slijede radni sastanci predsjednice s predstavnicima Županije i Grada, obrazovnih i vjerskih institucija, braniteljskih udruga te nacionalnih manjina. U poslijepodnevnim satima Grabar-Kitarović će razgovarati s građanima Požege, a zainteresirani za susret mogu se unaprijed prijaviti u Uredu predsjednice.

Osim boravka u Požegi, posjetit će i Pakrac, Lipik, Pleternicu i Kutjevo te mnoge općine na području Požeško-slavonske županije, gdje će obići tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.

U sklopu boravka u Požeško-slavonskoj županiji, hrvatska predsjednica nastavit će projekt "Hrvatska čita", kojim promovira kulturu čitanja među djecom i mladima. Isto tako, nastavit će se projekt "Osjeti Hrvatsku", kojim će se šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditirani u RH upoznati s prednostima i mogućnostima Požeško-slavonske županije

Boravak predsjednice u toj županiji planiran je do petka, 3. ožujka, stoji u priopćenju.