Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
SLAVNI DANI PONOSA I SLAVE

Predstavljen Program obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata i nova web stranica 'Rujanski rat'

1/6
Šibensko-kninska županija zajedno s udrugama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te gradovima Šibenikom, Vodicama, Skradinom i Drnišom te općinama Unešić i Rogoznica obilježava Spomendan Rujanskog rata

Program obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata u Šibensko-kninskoj županiji i novu web stranicu „Rujanski rat“ predstavili su na konferenciji za novinare župan Goran Pauk, dogradonačelnik Grada Šibenika Paško Rakić, savjetnik za društvene djelatnosti Grada Vodica Luka Lipić, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, piše Grad Šibenik. 

u sklopu edukacije o otpadu Prvašići iz Šibenika na dar dobili male kante za otpad

Šibensko-kninska županija s udrugama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te gradovima Šibenikom, Vodicama, Skradinom i Drnišom te općinama Unešić i Rogoznica obilježava Spomendan Rujanskog rata.

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. Oslobođenjem šibenskog mosta i odbacivanjem agresorske JNA, Zbor narodne garde i policija osujetili su plan agresora da Republiku Hrvatsku podijeli na dva dijela. U Šibeniku, na šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji, a Domovinski rat dobio je novi vojni i moralni uzlet. Upravo u spomen na te dane, u mjesecu rujnu prigodnim događanjima želimo se sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, ali i ispričati slavnu povijest stvaranja i obrane Domovine novim generacijama rođenima nakon Domovinskog rata.

- Upravo zbog generacija rođenih nakon Domovinskog rata, generacija koje koriste blagodati novih digitalnih tehnologija, Šibensko-kninska županija odlučila je izraditi web stranicu „Rujanskog rata“. Cilj nam je bio na jednom mjestu u digitalnoj formi ostaviti zapis i fotografije iz tih slavnih dana ponosa i slave - kazao je župan Goran Pauk.

Aktivnosti oko najvažnijeg razvojnog projekta grada Šibenika – Batižele Na prostoru bivšeg TEF-a novo naselje i turistički kapaciteti

Web stranica sadrži Program ovogodišnje proslave, vremensku crtu na kojoj je po danima i satima prikazano što se u tom tjednu dešavalo na području naše županije, foto i video galeriju, kao i rubriku „novosti“ koja će se puniti novim vijestima. Stranica je dostupna na linku: www.rujanskirat.com.