Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Transparentnost

Predstavljen proračun županije za 2019. "težak" 940 milijuna kuna

Proračun u malom
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Najveći županijski projekti trenutačno su izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku, a imamo i budući projekt, znanstveno-kulturni i obrazovni centar u bivšoj sisačkoj vojarni u Lađarskoj - istaknuo je župan Ivo Žinić

I ove je godine, treće zaredom, Sisačko-moslavačka županija predstavila ravnateljima županijskih ustanova, ali i predstavnicima civilnih udruga i svim zainteresiranim građanima, prijedlog proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu.

Grad Sisak za 2019. godinu Sudjelujte u kreiranju proračuna Grada Siska

– Ovogodišnji je proračun za gotovo 120 milijuna veći u odnosu na prošlogodišnji. Razlog je što je njime predviđen niz novih projekata. Konsolidirani zajednički proračun, sa svim našim izvanproračunskim korisnicima iznosi 940 milijuna kuna. To su ukupni prihodi i izdaci, naravno i s onim ostvarenim gubicima u protekloj godini, zdravstvenih institucija. Proračun je, zapravo, 893 milijuna kuna, zajedno sa zdravstvenim i socijalnim ustanovama koje su u vlasništvu Županije, dok je izvorni proračun same Županije 340 milijuna kuna – kazao je na predstavljanju župan Ivo Žinić istaknuvši pozitivan učinak povećanja prihoda od poreza na dohodak koji je ove godine 20 milijuna kuna viši nego lani.

– Želim naglasiti kako imamo i nekoliko velikih projekata. Najveći je izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku, a imamo i budući projekt, znanstveno-kulturni i obrazovni centar u bivšoj sisačkoj vojarni u Lađarskoj. Dobijemo li sredstva za njega, vjerujem da će se proračun u sljedećoj godini još i povećati i biti blizu milijardu kuna – rekao je župan istaknuvši kako Županija ovime želi donijeti proračun na što transparentniji način.

Vinari Sisak Potpore županije Za promidžbu poljoprivrednika i njihovih proizvoda 250.000 kuna Radni poset župana Ive Žinića općini Dvor Suradnja Županije i Općine Dvor Dobre vijesti - osiguran liječnik u timu hitne pomoći, obnavlja se i cesta