Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
kulturno umjetnički program

Predstavnici devet nacionalnih manjina prikazali bogatstvo kulturne baštine

1/5
Foto: Zadarska županija
Osim glazbeno-plesnog programa na Trgu pet bunara organizirana je i degustacija tradicionalnih jela i pića

Koordinacija nacionalnih manjina Zadarske županije organizirala je kulturno umjetnički program na Trgu pet bunara u Zadru povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti. Četrnaestu godinu na programu su bile pjesme i plesovi folklornih skupina albanske, bošnjačke, češke, makedonske, poljske, ruske, slovačke, slovenske i srpske nacionalne manjine.

Za Zadarsku županiju Izabrano Vijeće srpske, albanske i bošnjačke manjine

Osim glazbeno-plesnog programa na Trgu pet bunara organizirana je i degustacija tradicionalnih jela i pića, a manifestaciju su podržali župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima.

- Kulturna raznolikost koju nam prikazujete veliko je bogatstvo ne samo svakog od naroda, već i čovječanstva općenito. Svi vi pripadnici nacionalnih manjina koji danas Zadarsku županiju nazivate svojim domom kroz svoj rad njegujete vlastitu tradiciju i čuvate ju za svoju djecu. Isto tako je na zanimljiv način pokazujete i nama ostalima, bogateći na taj način i kulturu svoje nove domovine - poručio je župan Longin pohvalivši djelovanje i aktivnosti nacionalnih manjina udruženih u Koordinaciju.

Foto: Zadarska županija

- Vaš rad i brojni projekti koje provodite daju dodatnu potvrdu činjenici da je Zadarska županija naš zajednički dom - zaključio je Longin.