Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NASTAVLJAJU JAČATI SVOJU INDUSTRIJU

Pregovori o tvornici tissue papira

Foto: Grad Belišće
Klaster papirne industrije, strojarstva i energetike utemeljen je 26. listopada, a sjedište mu je u Belišću

U organizaciji Lokalne razvojne agencije Grada Belišća i Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike, a u sklopu projekta Interreg – IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, održana je nedavno konferencija "Belišće – grad papira", usmjerena na edukaciju u proizvodnji, tehnologijama, strojarstvu i energetici. Konferencija je okupila stručnjake koji su istaknuli važnost i budućnost te industrije u Belišću kroz tehnologiju, strojarstvo i proizvodnju u papirnoj industriji, s naglaskom na nova radna mjesta.

UMRO PRIJE 61 GODINU U Krašiću obilježena obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca

– Radimo u tišini, no sada mogu reći da smo imali intenzivne razgovore s partnerima iz brojnih europskih zemalja o novoj tvornici tissue papira te se, vjerujem, sada nalazimo u završnici realizacije toga projekta koji će značiti nova radna mjesta u gradu Belišću, ali i novi snažni zamah ne samo papirne, nego i strojarske i energetske industrije – rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Dodao je da je projekt prekogranične suradnje sa Somborom vrijedan 1,1 milijun kuna, uz 85 posto bespovratnih sredstava. Inače, klaster papirne industrije, strojarstva i energetike utemeljen je 26. listopada, a sjedište mu je u Belišću.