Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
UMRO PRIJE 61 GODINU

U Krašiću obilježena obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Foto: Zagrebačka županija
Vijence u ime Županije položio je predsjednik Skupštine Mato Čičak, a nazočan je bio i načelnik Josip Petković. Misu je predvodio Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj

Prije 61 godinu umro je kardinal Alojzije Stepinac, a u mnogim je naseljima, pa tako i Krašiću, obilježena je ta obljetnica. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, a po završetku mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca.

Završena je 13,7 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Boravak 443 đaka u školi postao ugodniji

U ime Zagrebačke županije vijenac je položio predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

– Blaženik nas je zadužio i nama vjernicima Stepinčevo puno znači – rekao je Čičak, dodavši da je vjerski turizam veliki potencijal općine Krašić i stoga će Županija, poručio je, i dalje pomagati napore Općine da pojača turističke sadržaje.

Zbog epidemioloških mjera ove godine nije održana svečana sjednica Općinskoga vijeća Krašića. Nekolicinu gostiju tek kratko je pozdravio načelnik Josip Petković Fajnik.

– Uzdignutih čela možemo biti ponosni što je u ovome mjestu rođen blaženik, a vjerujem uskoro i svetac Alojzije Stepinac. Vjerujem i da će se u budućnosti još više isticati njegova važnost i veličina. Čim se malo “zagrebe ispod površine”, vidi se da je on puno veći i vredniji našemu narodu i Katoličkoj crkvi nego se to vidi s površine – rekao je Fajnik.

ČETVRTA DONACIJA OPG-OVA U Petrinju krenule 24 tone mljevenog kukuruza

I on se dotaknuo vjerskoga turizma, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što je Općinu Krašić, u sklopu Masterplana razvoja turizma, prepoznala kao nositelja vjerskoga turizma u županiji.