Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ČETVRTA DONACIJA OPG-OVA

U Petrinju krenule 24 tone mljevenog kukuruza

Mljeveni kukuruz prikupljen je u dvorištu tvrtke u Boboti, odakle je krenuo prema potresom pogođenim područjima u Banovini

U nešto više od mjesec dana OPG-ovi s područja Vukovarsko-srijemske županije osigurali su još jednu donaciju stočne hrane za poljoprivrednike u potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Četvrta po redu, donacija od 24 tone mljevenoga kukuruza, prikupljena je od kooperanata tvrtke Cezareja d.o.o. u dvorištu tvrtke Protein d.o.o. u Boboti te je krenula u Petrinju.

Predstavljen strateški projekt U Centru za preradu GMO free soje u Cvelferiji izgradit će se tvornica u kojoj će se godišnje prerađivati 30.000 tona soje

– Nakon donacija stočne hrane iz Đurića, Gunje i Vrbanje, ovo je četvrta donacija stočara koja potvrđuje zajedništvo naših poljoprivrednika sa stradalim poljoprivrednim gospodarstvima, kako bi i na taj način pomogli, prema njihovim potrebama – rekao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.

Dodao je da su se ovoga puta odlučili za donaciju mljevenog kukuruza, a u komunikaciji s Ministarstvom poljoprivrede donacija ide za Petrinju.

– Kako je riječ o iskazanim potrebama, odlučeno je da se mljeveni kukuruz odmah i odveze. Dogovorena je isporuka 24 tone, a dijelit će se na paletama od jednu tonu. U Stožeru u Banovini izrađuje se evidencija posjednika domaćih životinja, koji prijave svoje potrebe i dvotjedno se opskrbljuju. Dakle, kukuruz ne može dobiti netko drugi. Problem je tamo što ljudi nemaju mlinove, nemaju struju. Kako bi im se maksimalno olakšalo, kukuruz je pakiran u vreće po 50 kilograma – rekao je Matić.

VRIJEDAN 15,5 MILIJUNA KUNA Radovi na Centru za posjetitelje Križnica

Najavio je da ova donacija iz Bobote neće biti posljednja. Naime, nova otprema donacije iz Vukovarsko-srijemske županije planira se za dva tjedna, a krenut će iz Komletinaca i otočke zadruge.