Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Do kraja godine

Preseljenje biogradskog Centra za socijalnu skrb u nove prostore

Biograd na Moru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
Vrijednost izgradnje zgrade Centra iznosi 4 milijuna kuna, a novac je osiguralo Ministarstvo za demografiju i socijalnu politiku

Djelatnici Centra za socijalnu skrb u Biogradu na Moru do kraja godine trebali bi se preseliti u novu zgradu.

Natječaj za opremu

Potkraj prošle godine potpisan je Ugovor o izgradnji između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao naručitelja i tvrtke Termo plan d.o.o. iz Splita kao izvođača radova. Vrijednost izgradnje Centra iznosi četiri milijuna kuna, a sredstva u potpunosti osigurava nadležno ministarstvo.

Izvođač je potkraj prošle godine započeo i s radovima, a završetak radova prema ugovoru očekuje se početkom listopada. Potrebnu infrastrukturu, struju i vodu, osigurao je Grad Biograd na Moru.

U tijeku je raspisivanje natječaja za opremu Centra u ukupnoj vrijednosti oko 400 tisuća kuna koji provodi nadležno ministarstvo.

Nova zgrada Centra bit će katnica, ukupne površine oko 400 četvornih metara, pa će svaki djelatnik imati svoj ured, što će automatski značiti bolje uvjete rada i kvalitetniji rad svih djelatnika.

Prostorija za grupni rad

Nova zgrada Centra imat će i prostoriju za grupni rad, što će znatno olakšati postupke odjela za djecu, mlade i obitelj.

Također će imati pristup i sanitarni čvor za invalide, što dosadašnja zgrada nije imala, čime će se i osobama s invaliditetom omogućiti nesmetani pristup Centru.

Vir je hrvatski rekorder po povećanju turističkog prometa Najbolji u županiji Vir je hrvatski rekorder po povećanju turističkog prometa