Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Aglomeracija Požega

Pri kraju projekt na koji se čekalo 40 godina

Foto: slavonski.hr
Požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktor tvrtke Tekija Anto Bekić obišli su gradilište u Zrinskoj ulici

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktor tvrtke Tekija Anto Bekić obišli su gradilište u Zrinskoj ulici u sklopu realizacije projekta Aglomeracija Požega. Projekt vrijedan gotovo 170 milijuna kuna većinski je sufinanciran sredstvima Europske unije. Radovi koji su trenutačno u tijeku zahvaćaju više od dva kilometra ulice, a cilj je osigurati bolju kanalizacijsku mrežu i sustav odvodnje.

Potpisan ugovor o nabavi robe za opremanje Uložili dodatna sredstva za novi život Gradske knjižnice

– Najzahtjevniji dio radova zapravo je sada ušao u grad Požegu, a riječ je o rekonstrukciji kanalizacijskih mreža koje su starosti od 40 pa do i preko 100 godina. Ukupno će biti obavljena rekonstrukcija na 11 tisuća metara mreže – naglasio je direktor Tekije Anto Bekić.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Požega provodi se u suradnji s nekoliko ministarstava te Hrvatskim vodama, a obuhvaća rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Gradonačelnik Darko Puljašić zamolio je sugrađane za strpljenje.

– Radimo vrlo zahtjevan posao, sve ono što smo dugi niz godina čekali. Nadamo se da će sve biti obavljeno u što kraćim rokovima, a mi ćemo potom sve ove naše ulice dovesti u razinu kvalitete kakvu sugrađani zaslužuju. Posebno sam sretan i ponosan što gradimo i kanalizacijsku mrežu u prigradskim naseljima i što baš u mom mandatu završavamo nešto što je tim ljudima obećavano proteklih 40 godina – rekao je gradonačelnik.

završeni radovi Uređen odvojak ulice, asfaltiran parking groblja

Osim u gradu, u tijeku je izvođenje radova i u naseljima Požeštine. Dužina nove mreže je gotovo 20 kilometara, a bit će joj priključeno oko 1300 domaćinstava.