Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisan ugovor o nabavi robe za opremanje

Uložili dodatna sredstva za novi život Gradske knjižnice

Foto: Grad Požega
Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice Požega započeta lani u svibnju jedan je od najvažnijih gradskih projekata

Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice Požega, koja je počela u svibnju prošle godine, jedan je od najznačajnijih gradskih projekata, piše na službenim stranicama Grada Požege. Sve je počelo davne 2006. godine i do ovih radova koštalo oko 16 milijuna kuna.

Društvu multiple skleroze gotovo 2 milijuna kuna za projekt Most suradnje Pokreću centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom i rad s mladima

Uz pomoć Ministarstva kulture, Grad je uložio dodatna sredstva u iznosu od oko 7,5 milijuna kuna kako bi, uz novi dograđeni dio, ostvario novi život knjižnice i u starom dijelu.

Projekt uskoro očekuje svoj završetak. Nakon što su završeni građevinski radovi na zgradi, kreće se u proces opremanja, o čemu je 1. lipnja potpisan ugovor.

Naime, nakon provedenog postupka javne nabave i temeljem odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja Grad Požega i Didacta d.o.o. sklopili su ugovor o javnoj nabavi robe za opremanje Gradske knjižnice vrijedan 1,942.697 kuna.

završeni radovi Uređen odvojak ulice, asfaltiran parking groblja

- S ponosom mogu reći da projekt ide kraju i da će Požega dobiti jednu od najsuvremenijih knjižnica u Hrvatskoj. Bit će to ne samo knjižnica već društveni, kulturni centar s cijelim nizom događanja. Vjerujem da će i Požežani biti zahvalni jer u zadnje tri godine ovdje smo napravili puno. Nadam se da ćemo u najkraćem roku staviti ovu prekrasnu knjižnicu u punu funkciju te nastaviti rad na našem Gradskom muzeju i drugim projektima. Riječ je o projektima koji su osmišljeni i ustrojeni za 21. i 22. stoljeće i koje dajemo na korištenje našim sugrađanima - poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.