Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Pri kraju radovi na obnovi odvojka Ulice Petra Svačića

Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Obnovom ceste ujedno će se riješiti i problem klizišta u toj ulici

Privode se kraju radovi na obnovi odvojka Ulice Petra Svačića u Garešnici nasuprot nekadašnje ciglane. Kamena podloga već je nasipana, trenutačno se postavljaju rubnjaci i kanalice, a za nekoliko dana očekuje se da će se cesta i asfaltirati. Izvođač radova je tvrtka Slu-kom iz Kutine, a u sklopu obnove novi asfalt širine tri i pol metra dobit će sva tri kraka toga odvojka.

od 17 do 37 četvornih metara Za lokal na garešničkoj tržnici 500 eura po kvadratu

Obnovom ceste ujedno će se riješiti i problem klizišta u toj ulici, a to će se, prema riječima gradskog pročelnika Miroslava Gerstnera, postići postavljanjem betonskih kanalica uz asfalt. One će služiti za odvodnju oborinskih voda koje se više neće slijevati i vlažiti brdo na kojem su ta cesta i kuće izgrađene. Radove zajednički financiraju Grad Garešnica i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a rješenje problema koji postoje dugi niz godina u toj ulici posebno je razveselilo stanovnike Svačićeve ulice.     

Zgrada Osnovne škole u Trnovitičkom Popovcu u potpunosti je obnovljena, a stiže i novi namještaj Županija samo ove godine u garešničko područje uložila 22 milijuna kuna Dobili ljepšu školu, modernije, ali i sigurnije ceste