Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
od 17 do 37 četvornih metara

Za lokal na garešničkoj tržnici 500 eura po kvadratu

Foto: Ivona Ćuk
Ukupno je na tržnici 28 lokala, no prodano je tek 13 pa sad garešnička vlast nižim cijenama želi privući kupce

Garešnička gradska uprava posljednjih mjeseci ulaže znatne napore kako bi gradsku tržnicu u Moslavačkoj ulici napokon stavila u punu funkciju. tržnica se počela graditi 90-ih godina, a nakon mnogih zapreka dovršena je početkom 2000. godine.

S dovršetkom izgradnje Garešnica je dobila najljepšu tržnicu na području županije, ali usprkos tomu, kada je počela prodaja 28 lokala, koliko ih je ukupno na tržnici, interes je bio slab. Do danas ih je prodano tek trinaest, dok više od polovice njih još uvijek čeka kupca.

Garešnica Garešnica Ugovor o radu dobilo 25 žena koje će skrbiti o stotinu starijih

U dijelu lokala koji je do sada prodan otvoreni su kafići, mesnice i frizerski salon, a u međuvremenu je ove godine na temelju nove procjene svih lokala i smanjena njihova prodajna cijena koja je sad u prosjeku 500 eura po kvadratu.

Kako bi oživio tržnicu i popunio lokale, Grad Garešnica, koji je vlasnik tržnice, početkom ljeta raspisao je natječaj za prodaju tri lokala, prodan je jedan, a sada je u pripremi i natječaj koji bi bio stalno otvoren do konačne prodaje svih lokala.

Da bi ih stavio u funkciju, Grad je neke od njih nedavno dao i u zakup dok se ne pojavi kupac. Za prodaju je, dakle, ostalo još 15 lokala površine od 17 do 37 kvadrata, a u njima se može otvoriti trgovačka, uslužna, obrtnička, pa čak i uredska djelatnost.

magistralni vodovod Garešnica Spajanje Garešnice i Hercegovca na vodovod

Riječ je o rohbau izvedbi što znači da ih kupac mora sam urediti, a u cijenu su uračunati komunalni doprinos i takse za priključak vode, plina, kanalizacije i struje.