Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganje Županije u zdravstvene objekte

Pri kraju su radovi na obnovi ambulante u Topolovcu

storyeditor/2024-03-08/PXL_060324_111236927.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL U ZGRADI su ordinacije dentalne i obiteljske medicine koje posjećuje oko 3000 pacijenata, a vrijednost radova je 294.000 eura

Pri samom završetku su radovi uređenja još jednog objekta u sustavu zdravstvene skrbi, ambulante Doma zdravlja SMŽ-a u sisačkom naselju Topolovac.

Radove unutarnjeg i vanjskog uređenja ambulante financira Sisačko-moslavačka županija, a obišli su ih sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima te državnim tajnikom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagojem Orlićem.

– Gotovi su radovi na krovištu, izmijenjena je stolarija, a uređena je i unutrašnjost zgrade. Preostaju još sitni radovi u unutarnjem prostoru te na osiguranju kvalitetnijeg pristupa za osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom. Vrijednost radova je 294 tisuće eura. U ovoj zgradi nalaze se ordinacije dentalne i obiteljske medicine koje posjećuje oko 3000 pacijenata – rekao je župan Ivan Celjak.

Uz ravnateljicu Doma zdravlja SMŽ-a Sanju Habek zadovoljstvo radovima iskazala je i dr. Renata Martinato, koja u ovim prostorima radi više od 35 godina.

– Zahvaljujem Sisačko-moslavačkoj županiji, posebno županu, na ovom ulaganju. Uređenje ambulante omogućit će puno bolji i kvalitetniji rad i ugodniji boravak našim pacijentima, što je najvažnije – istaknula je doktorica Martinato.

Radovi uređenja ambulante obuhvaćaju postavljanje novog krovišta i PVC stolarije, uređenje unutarnjih prostorija i sanitarnih čvorova, ugradnju pristupne rampe za osobe smanjene pokretljivosti, ugradnju nove rasvjete te uređenje vanjske ovojnice objekta.

Ovo je značajan iskorak prema ostvarivanju ciljeva održivosti i razvoja, rekao je direktor MENEA-e Alen Višnjić Održivost i razvoj MENEA vodeći partner u projektu Danube GeoHeCo storyeditor/2024-03-08/Erlic.jpg Ministar Erlić u Vinkovcima Potpisan sporazum o bespovratnim sredstvima od 400.000 eura storyeditor/2024-03-08/sortirnica_1.jpg Koprivnica ide u novi projekt Sortirnica se gradi u blizini kompostane ili reciklažnog dvorišta