Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
dugo selo

Pridružite se i budite aktivni u mirovini

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Natječaj će doprinijeti stvaranju pozitivnog i poticajnog okruženja za umirovljenike kako bi se uključili u što više aktivnosti i programa iz ovog projekta

Kvalitetan život ispunjen aktivnostima za sve umirovljenike – jedan je to od ciljeva na kojem grad Dugo Selo radi posljednjih godina, pa je tako prošli tjedan održana prezentacija europskog projekta “Pridruži se – aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika”.

projekt zaželi GRADOVIMA UKUPNO 4,3 MILIJUNA KUNA ZA PROVEDBU PROJEKATA ZA POMOĆ STARIJIMA Dugo Selo i Ivanić-Grad dio programa “Zaželi”

Početkom mjeseca objavljen je poziv za sudjelovanje u projektu čiji je cilj unaprijediti kvalitetu i dostupnost programa u području aktivnog starenja i unapređenja kvalitete života umirovljenika, a to se namjerava postići jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva koje razvijaju i provode takve programe. Interes Grada Dugog Sela, naime, jest da se povuče što više sredstava iz fondova EU. Natječaj će doprinijeti stvaranju pozitivnog i poticajnog okruženja koje bi motiviralo umirovljenike da se uključe u što više programa iz projekta.

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya

To će, kažu u Gradu Dugo Selo, djelovati na njihovo psihofizičko zdravlje i osjećaj društvene koristi i pripadnosti te im omogućiti da svojim znanjima i iskustvom doprinose oblikovanju i razvoju zajednice. Minimalni iznos pojedinačne potpore za civilne udruge koje se prijave iznosit će 500 tisuća, a maksimalni dva milijuna kuna. Predstavnici udruga i ustanova pozvani su da daju svoje prijedloge i ideje koji će se uvrstiti u projekt, a novi sastanak sa zainteresiranim predstavnicima udruga zakazan je za sljedeći tjedan. Prijave na natječaj zaprimat će se od 14. lipnja.