Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska i Vukovarsko-srijemska županija razmijenile voćne poklone

Prijateljske županije povezale se donacijama mandarina i jabuka

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Mandarine su u Vukovarsko-srijemsku županiju došle u pratnji zamjenice župana Ž. Marević

Prijateljstvo Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije još je jednom potvrđeno i u ovim kriznim vremenima kada su prijatelji potrebniji nego ikada prije. Dubrovačko-neretvanska županija kao božićni poklon donirala je Vukovarsko-srijemskoj pun kamion mandarina, a zauzvrat su Vukovarci njima poslali kamion jabuka. Dubrovačko-neretvanska županija prethodnih 10 godina svakog je Božića Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina, a ove je godine u Vukovar u pratnji zamjenice župana Žakline Marević otišao kamion s čak 16 tona ovoga voća, simbola doline Neretve.

Ravnatelj Bolnice zahvalio je na donaciji aparata koji pomažu u liječenju oboljelih donacija Gradonačelnik Mato Franković pozvao i druge da pomognu bolnici

Donacija iz Opuzena

– Ovaj put dolazimo s nešto većom količinom. Svake godine doniramo deset tona, a jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što dolazimo ovamo kako bismo pokazali koliko nam je Vukovarsko-srijemska županija važna i koliko su odnosi između naših dviju županija dobri i pozitivni. Naši župani na korist svih žitelja njeguju divnu poslovnu suradnju kroz koju će svi OPG-ovci iz naših županija uspjeti surađivati i ostvariti pomak u prodaji proizvoda. To je već krenulo. Oduševljava nas i inicijativa župana Bože Galića da se što prije uspostavi zračna linija Dubrovnik – Osijek kako bi naši turisti mogli vidjeti sve ljepote koje hrvatska ravnica pruža – rekla je zamjenica Marević ispred biskupijskog Caritasa u Vukovaru, gdje je uručila mandarine županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću. On je također naglasio da dobri odnosi dviju županija već godinama traju kroz gospodarsku, kulturnu i prije svega prijateljsku suradnju.

– Rezultat suradnje su i božićni i blagdanski pokloni. To je znak pažnje i dokaz suradnje koju želimo još više osnažiti, ojačati u suradnji Dubrovnika, Vukovara, Vinkovaca i naših dviju županija. Ta suradnja daje rezultate, a sigurno će se nastaviti i na gospodarskom planu. Naša je velika želja da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro kreće avion koji nosi kvalitetne plodove naše ravnice i našeg rada prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako njihove proizvode prema nama. Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas koji je znak snažne međusobne potpore, ne toliko financijske koliko snažne prijateljske i ljudske poruke – zaključio je župan Galić.

Župan Božo Galić pristiglu donaciju uručio je potrebitima DONACIJA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE Za božićni poklon dovezli 16 tona mandarina

Potvrda prijateljstva

Kao i posljednje tri godine, kao uzvratna prijateljska gesta, kamion s 10 tona jabuka iz Vukovarsko-srijemske županije stigao je u Dubrovnik. Donaciju je primio župan Nikola Dobroslavić.

– Još jednom je potvrđeno naše prijateljstvo. Proslijedili smo donaciju svima za koje smo procijenili da će ih obradovati, a ovo je još jedan način kako povezati dva kraja RH – rekao je Dobroslavić u Luci Gruž prilikom podjele jabuka socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.