Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija u Bruxellesu organizira konferenciju u sklopu Tjedna regija i gradova

Prilika da se pokaže da regije i gradovi moraju biti stupovi budućnosti EU

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
U Belgiji će sudjelovati i delegacija iz Dubrovačko-neretvanske županije sastavljena od predstavnika Županije, razvojne agencije, gradonačelnika i načelnika. Sudionici putovanja imat će priliku posjetiti institucije EU te upoznati hrvatske predstavnike u Bruxellesu

Dubrovačko-neretvanska županija organizira konferenciju pod nazivom “Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. – Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti” koja će se održati 10. listopada 2019. u zgradi Europskog odbora regija u Bruxellesu, kao jedan od partnerskih događanja u sklopu ovogodišnjeg izdanja Europskog tjedna regija i gradova.

Županija nastavlja lanjsku inicijativu Opet prodaja mandarina na štandovima diljem zemlje

Četverodnevna manifestacija

Glavna tema konferencije bit će predloženi višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje od 2021. do 2027., odnosno raspravljat će se o tome kako će se budući proračun EU odraziti na regionalnu i lokalnu razinu, s obzirom na predloženo smanjenje financijske omotnice za kohezijsku politiku.

Tijekom Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu će sudjelovati i delegacija iz Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj će biti predstavnici Županije i razvojne agencije te gradonačelnici i načelnici. Sudionici putovanja imat će priliku posjetiti institucije Europske unije te upoznati hrvatske predstavnike u Bruxellesu.

dubrovnik riviera Županija u utrci za Grand Prix: Dajte svoj glas domaćem promidžbenom filmu

Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu i tijekom koje službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice imaju prigodu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.

Europski tjedan regija i gradova jedinstvena je prilika da se pokaže zašto regije i gradovi moraju i dalje biti stupovi budućnosti EU te kako je kohezijska politika doprinijela i još uvijek doprinosi pametnom, održivom i uključivom rastu Europske unije.

U rujnu se župan Nikola Dobroslavić odazvao pozivu da kao govornik sudjeluje na panelu “Utjecaj turizma na zajednicu, infrastrukturu i prirodu” koji je održan u sklopu sjednice Povjerenstva NAT Europskog odbora regija u Bruxellesu. Župan je iznio iskustvo Dubrovačko-neretvanske županije s velikim brojem turista, posebno onih s brodova na kružnim putovanjima koji posjećuju Dubrovnik.

DODIJELJENA SREDSTVA UZGAJIVAČIMA Kraljica školjaka dobit će zaštićenu oznaku izvornosti EU

Projekt “Poštujmo grad”

Naglasio je važnost turizma za cijelu našu županiju, ali i nužnost osiguranja kvalitetnog života građana, bez čega nema ni kvalitetnog turizma. Kao dobar primjer naveo je odgovor sadašnje gradske uprave na taj izazov provođenjem projekta “Poštujmo grad”. U raspravi je potvrđeno da se i druge destinacije susreću sa sličnim problemom.