Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Proširenje Industrijske zone u Našicama

Prilika za nove investitore i nova radna mjesta

Foto: Grad Našice
Investicija vrijednosti oko 7,500.000 kuna, koja se odnosi na gradnju 1000 metara duge prometnice u zoni te biciklističkih i pješačkih staza, upravo je završena

Kako je proteklih godina većina slobodnih čestica u Industrijskoj zoni prodana, Grad Našice odlučio ju je proširiti kako bi i novim poduzetnicima omogućio prostor za napredovanje.

Mjere za pomoć gospodarstvu Ne plaća se vrtić, a ukinut je i porez na pića

Grad je, tako, Industrijsku zonu prijavio u Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta radi proširenja. Investicija vrijedna oko 7,500.000 kuna, koja se odnosi na gradnju 1000 metara duge prometnice u zoni te biciklističkih i pješačkih staza, upravo je završena te su omogućeni pristupi novim česticama.

– Gradnjom novih čestica otvara se mogućnost investiranja za sve gospodarstvenike te, što je najvažnije, za nova radna mjesta. Projekt industrijske zone sufinanciran je sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i zahvalio ministarstvima na pomoći.

Izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Grada Našica Čak 45 milijuna kuna ulaže Županija u Našice: radovi na bolnici, školama, Domu zdravlja...

Industrijska zona u Našicama prostire se na 65,76 hektara. Poduzetnici u zoni oslobođeni su plaćanja komunalne naknade u razdoblju od čak pet godina, a nude im se i povlastice u obliku cijene komunalnih doprinosa u iznosu od 1 kune po kubnom metru, zatim povlaštena cijena električne energije, mogućnost spajanja parcela te povlaštena prodajna cijena.