Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Mjere za pomoć gospodarstvu

Ne plaća se vrtić, a ukinut je i porez na pića

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Tvrtke i obrtnici privremeno ne plaćaju komunalnu naknadu. Gradonačelnik najavljuje još mjera za pomoć

Grad Našice odlučio je hitno pronaći modele pomoći građanima i gospodarstvenicima kako bi zajednički prebrodili pandemiju.

Izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Grada Našica Čak 45 milijuna kuna ulaže Županija u Našice: radovi na bolnici, školama, Domu zdravlja...

– Različita su razmišljanja o duljini trajanja epidemije, utjecajima na pojedine segmente gospodarstva, ali smo uvažavajući prijedloge obrtnika i poduzetnika napravili prve korake. Imamo dva zadana cilja, pobijediti u borbi s koronavirusom i osigurati nastavak razvoja Našica, uz očuvanje radnih mjesta. Svakodnevno brinemo o čitavom sustavu i promišljamo o dodatnim mjerama za rasterećenje obveza i poticanje razvoja onih koji su najviše pogođeni – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Tako je Gradsko vijeće odlučilo da se roditelji, kao neposredni korisnici programa Dječjeg vrtića Zvončić, oslobađaju plaćanja vrtića na tri mjeseca. Ako se epidemija produlji, Grad će produljiti i ovu mjeru. Ukinut je i porez na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića na području Grada, s obzirom na to da su ugostiteljski objekti trenutačno zatvoreni.

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH NAŠIČKIH SPORTAŠA Najbolji kolektiv je svjetski poznat RK Nexe

Kao mjera olakšice u uvjetima smanjene gospodarske aktivnosti zbog javnozdravstvene ugroze, donesena je mjera kojom se svim pravnim osobama i obrtnicima privremeno odgađa obveza plaćanja komunalne naknade na tri mjeseca, a ako se epidemija produlji, produljit će se i razdoblje odgode.

Do kraja godine neće se naplaćivati naknada za uporabu javnih površina. U sklopu mjera potpore, Grad je omogućio i besplatnu pomoć na prijavu za mjere Vlade RH.