Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Grada Našica

Čak 45 milijuna kuna ulaže Županija u Našice: radovi na bolnici, školama, Domu zdravlja...

1/3
Foto: Grad Našice
Radi se o golemim investicijama, a koje se tiču primarne zdravstvene zaštite, opremanja bolnice i Doma zdravlja, energetske obnove i infrastrukture. Kad se sve zbroji, riječ je o 44,5 milijuna kuna kojima Županija sufinancira navedene projekte u Našicama, ističe Anušić

Važne investicije u Našicama obišao je nedavno župan Ivan Anušić s gradonačelnikom Josipom Miletićem i suradnicima. Među najvećim su ulaganjima Županije u grad, inače, radovi na Domu zdravlja te na Općoj županijskoj bolnici Našice.

Ciklus energetskih obnova u Našicama Ugodniji rad u zgradi gradske uprave, ali i uštede na režijama do 69 posto

Plan i obnova pruge

Uz brojne energetske obnove, istaknuto je, Osječko-baranjska županija broji ukupno oko 45 milijuna kuna investicija u Našice.

– Posjetili smo Dom zdravlja i bolnicu, obišli smo objekte i ustanove te njihova gradilišta. Riječ je o golemim investicijama, a koje se tiču primarne zdravstvene zaštite, opremanja bolnice i Doma zdravlja, energetske obnove i infrastrukture. Kad se sve zbroji, te investicije iznose 44,5 milijuna kuna, kojima Osječko-baranjska županija sufinancira sve navedene projekte u Našicama. Naravno da Grad Našice ima i svoje investicije, kojih je jako puno, ali moramo stvari sagledati iz perspektive Osječko-baranjske županije, koja ima 42 lokalne samouprave i u svim općinama i gradovima nastoji razvijati maksimalan broj projekata, čija su sredstva osigurana iz fondova Europske unije i projekta “Slavonija, Baranja i Srijem”. Ono što smo obećali odraditi, odrađujemo upravo sada. Mislim da se sve kreće u dobrom smjeru i da ćemo ove projekte dovršiti najkasnije do sredine iduće godine, tako da možemo zaokružiti jedan stvarno ozbiljan investicijski ciklus na području Našica – kazao je župan Ivan Anušić.

Foto: Grad Našice

Na sastanku se raspravljalo i o budućim projektima, među kojima je spomenuto otvorenje pruge Našice – Požega, ali i doma za starije. Župan je podržao te prijedloge, a o njima će se raspravljati na sljedećoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u Našicama.

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je čak 43 investicije u prošloj godini na području Našica, koje su realizirane u suradnji sa Županijom, Vladom RH, ministarstvima, a posebno s premijerom Andrejem Plenkovićem.

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH NAŠIČKIH SPORTAŠA Najbolji kolektiv je svjetski poznat RK Nexe

– Osječko-baranjska županija prepoznala je Grad Našice kao jedan od važnijih gradova za razvoj i ulaganja. Zahvaljujem županu na svemu dobrome što čini za naš grad, kao i na njegovoj brizi za školstvo, zdravstvo i sve infrastrukturne projekte. Ono što je svakako važno jest to da je u pripremi i realizaciji više od 500 milijuna kuna ulaganja u Grad Našice, na što smo izuzetno ponosni – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Naglasio je kako bi pred Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem stavili projekt obnove željeznice između Našica, Pleternice i Požege, jer je važan ne samo u putničkom smislu nego i u revitalizaciji brdskih naselja, kao i u razvoju turizma. Drugi projekt je izgradnja doma za starije, odnosno početak izrade projektno-tehničke dokumentacije.

Energetske obnove

– Od ostalih važnijih projekata svakako treba spomenuti obnovu kulturne baštine u vrijednosti od 99,8 milijuna kuna, obnovu prirodne baštine u vrijednosti od 14,4 milijuna kuna, projekt aglomeracije od 207,8 milijuna kuna, brojne energetske obnove, razvoj ruralnog područja, izgradnju doma u Velimirovcu, vrtića u Jelisavcu i obnovu gradskog vrtića – dodao je Miletić, koji nije krio zadovoljstvo sastankom sa županom.

Foto: Grad Našice

Ipak, fokus posjeta stavljen je na najvredniju energetsku obnovu u Našicama, a radi se o obnovi Opće županijske bolnice Našice u iznosu od 11 milijuna kuna, te na projekt dogradnje Doma zdravlja, u vrijednosti od 4,8 milijun kuna.

Istaknuto je i kako Osječko-baranjska županija na području grada Našica provodi čak sedam energetskih obnova ukupne vrijednosti 28 milijuna kuna. Riječ je o zgradama koje su u vlasništvu Županije.

Zaprešić: Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna Nastavak ulaganja u poboljšanje uvjeta obrazovanja Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna

– Vrijednost energetske obnove bolnice je oko 11 milijuna kuna i time je ona najveća investicija, a obnavljamo i srednje i osnovne škole. Tako je početkom 2019. godine obnovljena srednja škola u Našicama, investicijske vrijednosti 5,5 milijuna kuna, dok su trenutačno u obnovi OŠ Dore Pejačević i OŠ kralja Tomislava. Važno je istaknuti da je ukupna vrijednost ovih investicija 28 milijuna kuna, od čega 5 milijuna kuna dolazi iz vlastitog proračuna Osječko-baranjske županije, dok su ostalo sredstva Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja. Kao drugi najveći projekt istaknula bih projekt Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području cijele Županije, a upravo u Našicama u sklopu njega radimo na izgradnji nove zgrade, dogradnji Doma zdravlja – navela je tijekom posjeta Našicama Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije.