Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ciklus energetskih obnova u Našicama

Ugodniji rad u zgradi gradske uprave, ali i uštede na režijama do 69 posto

Foto: Grad Našice
Energetska obnova Srednje škole Isidora Kršnjavog uspješno je završena, kao i obnova zgrade policije

Jedan od prvih projekata energetske obnove u Našicama, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog, uspješno je završen, a u dvije osnovne škole, gdje su radovi započeli prije nekoliko tjedana, sve teče prema planu. Zaključak je to radnog sastanka gradonačelnika Josipa Miletića s pomoćnikom ministra graditeljstva Zdravkom Vukićem te ravnateljima triju škola.

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH NAŠIČKIH SPORTAŠA Najbolji kolektiv je svjetski poznat RK Nexe

Izuzetno važni projekti

– Uspješna energetska obnova srednje škole čini nas ponosnima jer je to jedan od prvih takvih projekata u našem gradu. Uvjeren sam da će radovi i u dvije osnovne škole ići zacrtanom dinamikom. Financijska sredstva su osigurana – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Pomoćnik ministra Vukić istaknuo je pak da su obnove škola sufinancirane bespovratnim novcem EU u iznosu od 50 posto.

Ravnateljica Vlatka Zahirović osvrnula se na radove u OŠ “Kralj Tomislava” Našice koji tek započinju, a trebali bi biti okončani početkom 2021.

Velika obnova kulturne baštine Dvorci Pejačević – Veliki i Mali – dobit će novo ruho vrijedno gotovo 100 milijuna kuna

– Trenutačno se izolira pod na tavanu, čime ćemo osigurati veliku toplinsku uštedu, a planirana je i promjena fasade i vanjske stolarije škole – kazala je Zahirović. Gradonačelnik Miletić osvrnuo se i na druge energetske obnove u Našicama te najavio i brojne projekte koji su u pripremi.

– Završili smo i energetsku obnovu zgrade gradske uprave, kao i Dječjeg vrtića “Zvončić”, dok je u punom jeku energetska obnova našičke bolnice. To su izuzetno važni projekti, jer, osim što će zgrade zasjati novim ruhom, u budućnosti će ostvariti i značajne energetske uštede te će boravak u njima biti puno ugodniji – podcrtao je gradonačelnik te uputio veliku zahvalu Osječko-baranjskoj županiji i Vladi RH.

I obnova vijećnice

Što se tiče zgrade gradske uprave, njezina je obnova stajala 6,8 milijuna kuna, a rezultirat će uštedom energenata od gotovo 69 posto.

Grad Našice ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, ali i vjersku infrastrukturu Dom zdravlja Našice dobit će novu zgradu od 500 četvornih metara, ali i nove odjele

– Na ovom moram zahvaliti Ministarstvu regionalnog razvoja na pomoći od 1,6 milijuna kuna te Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na ukupno 3,6 milijuna kuna pomoći. Udio Grada u ovoj obnovi je 1,5 milijuna kuna, dok je veliki dio sufinanciran sredstvima EU. Uz zgradu gradske uprave, energetski smo obnovili i zgradu policije. Pred nama je još obnova gradske vijećnice koja će biti gotova u iduća dva mjeseca – rekao je gradonačelnik.