Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja Županije i Grada Kutine

Prioritet je izgradnja Doma za starije i nemoćne

1/4
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ove godine mogao bi biti gotov i idejni projekt Doma

Niz tema vezanih uz socijalnu skrb, cestovnu infrastrukturu, ulaganja u školstvo, sport te zajedničke projekte bio je na dnevnom redu radnog sastanka predstavnika Sisačko-moslavačke županije i Grada Kutine.

Zajednički projekti

– Glavna tema sastanka je bila usuglašavanje zajedničkih dodirnih točaka i projekata u dijelu pripreme proračuna za 2019. Grad Kutina je izradio svoj nacrt proračuna za sljedeću godinu te smo htjeli vidjeti gdje se Kutina nalazi u proračunu Županije. Prvenstveno u odnosu na one ustanove koje se nalaze na području Kutine i kojima je Županija vlasnik poput Srednje škole Tina Ujevića, Doma zdravlja u Kutini te Učeničkog doma – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je istaknuo županijsko ulaganje u obnovu Tehničke škole.

stiže voće, povrće, mliječni prozivodi... U ovim školskim kuhinjama od sada će se pripremati samo kvalitetni obroci

– Uredit će se unutarnji dio objekta i sanitarni čvorovi te vanjski dio igrališta. Razgovarali smo i o suradnji u energetskoj obnovi tih objekata. Kutina trenutačno ima pet objekata obuhvaćenih energetskom obnovom, ona je dogovorena i u pripremi za još neke objekte te bismo htjeli da Županija pripremi projekt energetske obnove zgrade Tehničke škole – dodao je kutinski gradonačelnik.

Izrazio je i zahvalnost jer je Županija financijski sudjelovala u izradi kutinskog Stećka na spomen-obilježju u Trokutu-Novska. Na tom je području u obrani sudjelovao velik broj branitelja s kutinskog područja, a 20 ih je poginulo.

Dom za starije i obnova cesta

Zajednički prioritet je i gradnja Doma za starije i nemoćne u Kutini.

U Kutini održan 16. Festival dječjeg folklora 16. festival dječjeg folklora Ivančice pokazale da su spremne za skorašnju turneju po Francuskoj

– To je inicijativa koja dugo traje i dobro napredujemo. Napravljena je snimka postojećeg stanja koji će poslužiti za izradu idejnog rješenja što očekujemo u vrlo kratkom razdoblju. Grad Kutina financirao je to s oko 100.000 kuna, dok je u županijskom proračunu predviđeno 250.000 kuna za izradu glavnog projekta, što bi se trebalo pokrenuti do kraja godine – rekao je dožupan Roman Rosavec, koji je predstavljao Županiju na sastanku.

Najavljeno je kako će Grad Kutina i ŽUC i u 2019. odvojiti oko tri milijuna kuna, svatko po pola, za modernizaciju županijskih cesta na kutinskom području, a prioritete za obnovu utvrdit će uskoro.

umirovljenici iz gradskog proračuna Umirovljenici s manjim mirovinama dobit će božićnice