Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
stiže voće, povrće, mliječni prozivodi...

U ovim školskim kuhinjama od sada će se pripremati samo kvalitetni obroci

Foto: Getty Images
- Moramo biti svjesni da školske kuhinje nekim učenicima pripremaju i jedini topli obrok u danu. Zbog toga smo u obnovu 11 školskih kuhinja proteklih godina uložili oko 10 milijuna kuna

Zahvaljujući provedbi projekta Školska shema, koji je Sisačko-moslavačka županija prijavila na natječaj Ministarstva poljoprivrede, 22 osnovne i 14 srednjih škola, čiji je osnivač županija, uskoro će besplatno dobivati voće, povrće i mliječne proizvode za potrebe školske kuhinje.

Radovi u Novskoj Godina u znaku energetske obnove škola i dvorane Žinić: Djeca dugo budu u školi, stoga je bitno da zgrade budu zdrave

Ravnatelji škola uključenih u projekt, u ponedjeljak su sa županom Ivom Žinićem potpisali ugovore o početku projekta, a istodobno je potpisan i ugovor sa Zajednicom proizvođača, koja će biti dobavljač prehrambenih proizvoda. Tako će, istaknuto je, biti moguće u školskim kuhinjama pripremati kvalitetne obroke za oko 10.000 učenika.

"Želja nam je da postupno mijenjamo navike učenika u prehrani. Moramo biti svjesni da školske kuhinje nekim učenicima pripremaju i jedini topli obrok u danu. Zbog toga smo u obnovu 11 školskih kuhinja proteklih godina uložili oko 10 milijuna kuna. Sada gotovo sve škole imaju dobro opremljene kuhinje, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

U obnovi su kuhinje u Osnovnoj školi u Lekeniku i Prvoj osnovnoj školi u Petrinji, a još nam je, dodao je župan, preostala obnova kuhinja u osnovnim školama u Rajiću i Lipovljanima.

Ivanka se za uzlanje zainteresirala gledajući mjuzikl Gubec Beg Hobi Umirovljena Siščanka uzlanjem stvara predmete

"Osim toga, kao jednu od pronatalitetnih mjera, Županija sufinancira prehranu učenika iz obitelji s troje i više učenika, s 50 posto iznosa", istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Ovakav oblik dopune prehrane učenika u školama pozdravila je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje Ruža Novaković, koja je potpisala ugovor uime nazočnih 36 ravnatelja.

Projekt Školska shema, kako je rekla, potiče učenike na stvaranje navika zdrave prehrane. Jelovnik će za sve učenike biti obogaćen svježim voćem i povrćem, a za učenike nižih razreda i mliječnim obrokom. U njezinoj školi, kako je dodala, sve su bolji uvjeti prehrane učenika. Do sada se topli obrok pripremao tri puta na tjedan, a sada će se pripremati svakodnevno.

Bolnica Sisak Natječaj je pri kraju Magnetska rezonancija uskoro treba stići u sisačku bolnicu