Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vijećnici prihvatili izvješće o radu župana Ivana Anušića

Pripreme za gradnju I. gimnazije Osijek i Regionalnog centra za voće i povrće

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Naš rad u drugom polugodištu 2019. obilježio je nastavak aktivnosti na razvojnim projektima, od priprema dokumentacija i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do izvođenja konkretnih građevinskih radova kao što su projekti energetske obnove, istaknuo je župan Ivan Anušić

Vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održali su 28. sjednicu aktualnog saziva na kojoj je razmatrano 14 točaka dnevnog reda, a središnja je bila Izvješće o radu župana u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine, što su vijećnici usvojili, baš kao i Program poticanja poduzetništva Osječko-baranjske županije za 2020. godinu.

Okrugli stol za Međunarodni dan civilne zaštite O rizicima od poplava, ali i epidemijama

– Naš rad u drugom polugodištu prošle godine obilježio je nastavak aktivnosti na razvojnim projektima, od priprema dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do izvođenja konkretnih građevinskih radova kao što su projekti energetske obnove. Između ostalih projekata, izdvojimo I. gimnaziju Osijek za koju imamo izdanu građevinsku dozvolu i počinjemo gradnju čim Grad Osijek ispuni svoj dio ugovornih obveza, odnosno premjesti cjevovod pitke vode. Pred izdavanjem smo građevinske dozvole za gradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, te odmah potom počinjemo s gradnjom, a te dvije investicije vrijedne su više od 150 milijuna kuna. Odrađen je velik dio poslova oko prebacivanja prostora bivšeg OLT-a u vlasništvo Osječko-baranjske županije, pa krećemo s izradom projektne dokumentacije u strateškom projektu revitalizacije brownfield područja OLT Osijek. Nastavlja se projekt besplatnog obroka za sve učenike osnovnih škola, kao i svi drugi projekti koji su započeli u prvoj godini mandata, pa tako i pripreme za novi Klinički bolnički centar Osijek. Započela je provedba projekta Regionalnog distribucijskog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, priprema se gradnja Srednje škole Donji Miholjac, a intenzivno se radi na obnovi svih domova zdravlja – naveo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Najviše se raspravljalo u početnom dijelu sjednice pod točkom u kojoj vijećnici postavljaju pitanja i prijedloge županu.

Ovoga puta učinili su to dr. sc. Nedeljko Bosanac, Marija Čačić, Saša Lamza, Željko Macanić, Marko Bogatić, dr. sc. Denis Ambruš, Željko Kovačević, Katarina Vuković Mikić, dr. sc. Mirko Pešić i Goran Soldo.

Smanjenje nezaposlenosti Za edukacije nezaposlenih 300.000 kuna

Pitanja su se odnosila na uvođenje 5G mreže u Osijeku i potencijalne opasnosti te nove tehnologije na zdravlje stanovnika, zatim o županijskim potporama, pripremi projekta otvorenog proračuna, o broju, troškovima i službenim putovanjima zaposlenika Županije, prometnoj povezanosti, spremnosti općina i gradova na financiranje suzbijanja komaraca, stanju u kulturi, poboljšanju željezničke infrastrukture i drugo. Župan je odgovorio na sva pitanja.