Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Smanjenje nezaposlenosti

Za edukacije nezaposlenih 300.000 kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Nezaposlenih u županiji lani je u prosjeku bilo 16.600

Projekte poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba Osječko-baranjska županija provodi od 2004., a od tada je kroz 15-ak programa prošlo 995 polaznika, za što je iz proračuna izdvojeno 3,4 milijuna kuna. Ove godine osigurano je 300.000 kuna, a s predstavnicima Regionalnog ureda HZZ-a dogovorena je provedba četiri projekta.

Potpisani novi ugovori za gradnju sustava navodnjavanja Milijuni kuna stižu za navodnjavanje

– Osječko-baranjska županija nastoji stvarati stimulativni okvir za poduzetnike i nezaposlene osobe. Ove godine provest ćemo projekt asistenata u nastavi, koji smo provodili i prošle godine i koji se pokazao jako dobrim za zapošljavanje. Dogovorili smo program za računovođe kako bi dugotrajno nezaposlene osobe mogle i samostalno voditi računovodstvo, a to je znanje i zanimanje traženo na tržištu rada, zatim projekt voditelji projekta EU, za koji uvijek postoji interes, ali i potrebe na tržištu. Tu je i projekt ECDL edukacije. Županija svim polaznicima u potpunosti financira troškove edukacija i prijevoza bez obzira na mjesto njihova stanovanja – kaže pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović, dok zamjenik župana Goran Ivanović naglašava dobru suradnju Županije i Regionalnog ureda HZZ-a.

“Atlas tradicionalnih okusa” budi želju za posjetom Osječko-baranjskoj županiji Putovanje kroz 33 restorana – izvrsna pozivnica turistima

– Lani je prosječan broj nezaposlenih na našem području bio 16.600 osoba, dok je u siječnju ove godine bilo 17.008 nezaposlenih osoba, no s početkom sezone te radova u građevini i poljoprivredi očekujemo pad tih brojeva. U našoj evidenciji nalazi se gotovo 45 posto osoba koje čekaju na zaposlenje dulje od godinu dana, a to je signal da baš s tom ciljanom skupinom odredimo dodatne aktivnosti i mjere kako bismo potrebe na tržištu rada zadovoljili domaćom radnom snagom – ističe predstojnik Ivan Ravlić.