Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Tradicionalni sportski domjenak "Sarmice"

Priznanja i nagrade za najbolje sportaše i klupske jubileje

Foto: Osječko-baranjska županija
Novčano su nagrađeni osvajači medalja s međunarodnih natjecanja. To su Patrik i Anton Lončarić te Ivan Ante Grgić za osvojeno 2. mjesto na Europskom prvenstvu u veslanju, a Luka Pratljačić za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u boksu

Športska zajednica Osječko-baranjske županije 12. je put na kraju kalendarske godine organizirala tradicionalni sportski domjenak "Sarmice" za sportaše, sportske djelatnike i prijatelje sporta.

U Osječko-baranjskoj županiji navodnjavat će se novih 854,5 hektara Odobreno 49 milijuna kuna za tri sustava navodnjavanja u županiji

Tom prigodom uručena su priznanja i nagrade osvajačima medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, kao i klubovima koji su 2019. godine obilježili jubilarne godišnjice svog rada. Nagrade im je u ime Osječko-baranjske županije uručio predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, a uz čestitke za dosadašnji rad i rezultate puno uspjeha u novoj 2020. godini nagrađenima i svim ostalim sportašima i sportskim djelatnicima poželio je glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.

Uz priznanja, novčano su nagrađeni osvajači medalja s međunarodnih natjecanja. To su članovi četveraca (za mlađe seniore) Patrik i Anton Lončarić te Ivan Ante Grgić za osvojeno 2. mjesto na Europskom prvenstvu u veslanju, a Luka Pratljačić (za mlađe seniore) za osvojeno 3. mjesto na Europskom prvenstvu u boksu.

Posebna priznanja za dugogodišnje neprekidno djelovanje dobila su 22 kluba. Za 100 godina rada plakete su dobili Teniski klub "Osijek", Nogometni klub Belišće, Nogometni klub NAŠK Našice i Nogometni klub Seljak iz Koške, za 90 godina rada Nogometni klub Dubrava Ivanovci, Nogometni klub Polet Karanac, Nogometni klub Borac Kneževi Vinogradi i Nogometni klub Hajduk Popovac, za 80 godina Nogometni klub Velebit Potnjani, za 70 godina Kajak klub Belišće, Kuglački klub Kandit Osijek, Nogometni klub Viljevo i Nogometni klub Kešinci. Za 60 godina rada priznanja su primili Rukometni klub Nexe Našice, koji je ove godine proglašen najboljim sportskim kolektivom Grada Našica i cijele Osječko-baranjske županije, zatim Konjički klub "Osijek", Nogometni klub Brezik iz Brezika Našičkog i Nogometni klub Petlovac te za 50 godina rada Odbojkaški klub Belišće, Nogometni klub Zelčin, Nogometni klub Torpedo Kuševac i Nogometni klub Hajdin Cret.

Potpisan ugovor od 5,3 milijuna kuna Uz novu zgradu škole u Marijancima počinje gradnja dvorane

Nagradu Športske zajednice Osječko-baranjske županije za izniman doprinos u sportu dobila je tvrtka Ferivi & CO.

Nakon prigodnih govora i podjele priznanja, sportaši i sportski djelatnici na "Galiji" su se nastavili družiti uz ukusne i nezaobilazne sarmice, već tradicionalno jelo pripremljeno u povodu ovog sportskog druženja.