Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisan ugovor od 5,3 milijuna kuna

Uz novu zgradu škole u Marijancima počinje gradnja dvorane

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
I ova investicija dokazuje stalno poboljšanje standarda i infrastrukture u školstvu Osječko-baranjske županije. Želimo ravnomjeran razvoj svih dijelova županije pa je u tom cilju važno investirati i u infrastrukturu u manjim mjestima, poručio je dožupan Ivanović

Nakon gradnje nove zgrade i vanjskog igrališta Područne škole u Marijancima, Osječko-baranjska županija najavila je i gradnju dvorane, a nedavno je za nju sklopljen i ugovor.

Za potpore poduzetništvu u 2019. osigurano čak 8,6 milijuna kuna Županija je u posljednje dvije godine udvostručila izdvajanja za poduzetništvo

Naime, zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je ugovor za gradnju nastavno-sportske dvorane u Marijancima s izvođačem radova, tvrtkom Zuber Višnjevac, vrijedan 5,304.881 kunu s PDV-om. Rok za gradnju je dvije godine.

Sa školom i vanjskim igralištem, dvorana u Marijancima tvorit će jedinstveni odgojno-obrazovni kompleks. Dvorana će biti površine 673 četvorna metra, tlocrtnih dimenzija 23,8 puta 28,3 metra.

U prizemlju će biti smješteni hodnik, dvije svlačionice, ured učitelja sa zasebnim sanitarnim čvorovima, sanitarni čvorovi za osobe s invaliditetom, spremište sportske opreme, prostor za rekuperator te spremište za materijal i opremu za održavanje. Dvorana će imati i kat odnosno galeriju, što je nadstandard. Komunikacija između škole i dvorane ostvarit će se preko hodnika dimenzija 3,4 puta 3,35 metara.

Foto: Osječko-baranjska županija

Nastavak je to realizacije projekta Osječko-baranjske županije, odnosno gradnje novog objekta Osnovne škole "Matija Gubec" Magadenovac za osmogodišnju Područnu školu Marijanci prema zahtjevu škole i Općine Marijanci još iz 2009. godine.

Naime, radovi na novoj zgrade škole i vanjsko igralište završeni su 2013. godine kao 1. faza projekta u vrijednosti 5,201.512 kuna za gradnju i opremanje zgrade škole. Za 2. fazu, nastavno-sportsku dvoranu, novelirana je projektna dokumentacija i u svibnju 2019. godine ishođena je građevinska dozvola za njezinu gradnju.

– I ova investicija dokazuje stalno poboljšanje standarda i infrastrukture u školstvu Osječko-baranjske županije. Želimo ravnomjeran razvoj svih dijelova županije, pa je u tom cilju važno investirati i u infrastrukturu u manjim mjestima – poručio je Ivanović.

PROMJENE Novi proračun Osječko-baranjske županije bit će znatno drukčiji

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Sandra Filipović dodala je da su u tijeku završni radovi na gradnji nastavno-sportske dvorane u OŠ Đakovački Selci, a time će baš sve matične osnovne škole kojima je osnivač Županija imati dvorane i primjerene uvjete za nastavu tjelesnog odgoja. Usto, u 2020. počet će i gradnja I. gimnazije u Osijeku i Srednje škole u Donjem Miholjcu, ugradit će se dizalo u školi u Viljevu te završiti radovi u OŠ Đakovački Selci.