Izbornik
Naslovnica Županije
Gost iznenađenja bio je kvizaš Dean Kotiga

Priznanja učiteljima za trud i vrijeme koje su dali djeci

GOST IZNENAĐENJA bio je kvizaš Dean Kotiga, koji je kratkim kvizom provjerio znanje profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Zagrebačka županija organizirala je u Vrbovcu svečano primanje za 59 umirovljenih učitelja, nastavnika i profesora koji su u svom radnom vijeku podučavali djecu

Zagrebačka županija organizirala je u Vrbovcu svečano primanje za 59 učitelja, nastavnika i profesora koji su u svom radnom vijeku podučavali djecu, a sada su otišli u mirovinu. Tim povodom uručeni su im poklon-bonovi u vrijednosti od 200 eura.

– Ovaj dan posvećujemo vama, ljudima koji ste se cijeli svoj radni vijek brinuli o djeci. Ne samo da ste bili učitelji, nego ste im, na neki način, pomagali u njihovu odrastanju. Zagrebačka županija cijelo je ovo vrijeme stvarala kvalitetne i dobre uvjete gradeći škole, školske sportske dvorane, i to sve kako bi naši đaci, naša djeca, ali i nastavnici imali dobre uvjete za rad – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, poželjevši svima da umirovljeničke dane provedu sa svojim obiteljima u radosti, veselju i zdravlju.

Traže strpljenje
Jedan od nastavnika koji je prisustvovao ovom primanju bio je Ivan Žugaj, koji je mirovinu dočekao podučavajući fiziku u Srednjoj školi Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini. Prisjetio se radnih dana.

– Rado se sjetim nekakvih veselih trenutaka koji me nasmiju, poput izjava mojih učenika da je fizika u potpunosti banalna stvar, da atom izgleda kao naranča i slično. Mlađim kolegama bih poručio da budu strpljivi s djecom, na kraju dana oni zaista jesu samo djeca. Iako svojim neadekvatnim pristupom nastavi ponekad znaju testirati to strpljenje, oni će se za koju godinu promijeniti, sve je to dio odrastanja – poručio je nastavnik Žugaj.

Uz recitiranje pjesmice koju pamti još iz školskih dana, svim učiteljima, nastavnicima i profesorima vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj čestitao je odlazak u zasluženu mirovinu.

– Drago mi je da ste u našem gradu. Pohvaljujem Županiju na ovoj inicijativi. Mislim da je stvarno hvalevrijedno nagraditi učitelje za sav trud koji su uložili, za sve znanje koje su pružili i za vrijeme koje su dali svojim učenicima. Sve ovo što ste ulagali u djecu želim da vam se i vrati. I dan danas pamtim svoje učiteljice koje sam volio i rado ih srećem na ulici i rado ih pozdravljam. Hvala vam svima – rekao je Kralj.

Znak uvažavanja
U ime svih prisutnih nastavnika obratila se bivša ravnateljica Srednje škole Vrbovec, koja je u školi provela punu 41 godinu, Mirjana Pušić.

– Najteži dio odlaska u mirovinu bila mi je činjenica da neću više vrijeme provoditi s dragim učenicima i kolegama, ipak je na kraju dana riječ o plemenitom i dinamičnom poslu koji ostavlja trag na svima s kojima se susretnemo. Nama koji smo cijeli radni vijek posvetili školi, učenicima i poučavanju ovo je neizmjeran znak uvažavanja i časti. Nama koji smo otišli u mirovinu ostaje zahvalnost prema svima vama koji ste nas razumjeli i podržavali u radu – rekla je Pušić zahvalivši Županiji na primanju i poklon-bonu.

Gost iznenađenja bio je kvizaš Dean Kotiga, koji je kratkim kvizom provjerio znanje profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje.

RADOVE je obišao i gradonačelnik Kašuba Ulaganje u prometnu sigurnost u Našicama Nogostup u Brnjikovoj ulici vrijedan 39.000 € SPOMEN-SOBA poginulih dubrovačkih branitelja posveta je i gradu kao simbolu slobode, a muzeji, kao čuvari našeg identiteta, moraju nuditi mogućnost povezivanja s osobnom emocijom, ističe autorica Nikolina Jelavić Mitrović Izvođenje radova počelo je 10. studenoga Uređenje Spomen-sobe poginulih dubrovačkih branitelja SJEVER HRVATSKE ima dobre promjere demografskih mjera Mjere za demografsku obnovu na sjeveru Hrvatske "Država bi trebala preuzeti financiranje dječjih vrtića"