Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Svečani prijem u Križu

Priznanja vatrogascima za uspjeh na Vatrogasnoj olimpijadi

Foto: Zagrebačka županija
U opremanju vatrogasnih ekipa Zagrebačka županija pomogla je sa 120.000 kuna

– Županija je samo ove godine u vatrogastvo uložila više od 4,5 milijuna kuna, a pomogli smo i našim dobrovoljnim vatrogascima da se adekvatno opreme za nastup na vatrogasnom natjecanju, a oni su zahvalili sjajnim rezultatima – rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović na svečanom prijemu u Križu.

Zagrebačka županija prijem je organizirala nakon što je šest ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava ostvarilo zapažene rezultate ovog srpnja na Vatrogasnoj olimpijadi u slovenskom Celju. Prvo mjesto i olimpijsko zlato osvojila je velikogorička ženska ekipa DVD-a Ribnica u “A” kategoriji. DVD Razljev zauzeo je peto, DVD Deanovec sedmo, a DVD Andrilovec 42. mjesto u muškoj “A” kategoriji. U kategoriji mladeži (mješovita ekipa) 7. mjesto pripalo je DVD-u Ribnica. U ženskoj konkurenciji mladeži 9. mjesto zauzeo je DVD Ostrna.

– Veliki uspjeh naših ekipa dodatni je poticaj svim budućim generacijama da se priključe lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima – izjavio je Nikola  Rnjak, izaslanik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, zahvalivši županiji što su sa 120.000 kuna sudjelovali u opremanju svih šest ekipa.

Lucija Navračić iz DVD-a Ribnica rekla je da je velika sloga među ekipama pomogla u uspjehu, a Ivica Srdojević iz DVD-a nadovezao se da su, što se tiče natjecateljskog vatrogastva u Hrvatskoj, pokazali da drže primat.