Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ISTRAŽIVANJE

Priznanje Instituta za javne financije za transparentnost proračuna

Foto: Grad Đakovo
Grad Đakovo dobio je maksimalan broj bodova

Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a Grad Đakovo dobio je maksimalan broj bodova. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u RH, a njime se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Grad Đakovo izrađuje dvije strategije iznimno važne za razvoj grada Đakovo se profilira kao zeleno, ali i digitalno srce Slavonije

Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica od studenog 2019. do travnja 2020., a to su godišnje izvršenje proračuna za 2018., polugodišnje izvršenje proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020. Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5.

Kako je Grad Đakovo ocijenjen maksimalnim brojem bodova, u ime Instituta za javne financije gradonačelniku Marinu Mandariću na priznanju za transparentnost proračuna čestitao je ravnatelj dr. sc. Vjekoslav Bratić.