Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Gimnazijalke u akciji

Prodajom kolača skupljale novac kako bi i njihovi prijatelji išli na maturalac

Učenice skupljaju novac za maturalac za učenika iz razreda
1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na ovu akciju su se odlučili zato što smatraju da njihovi prijatelji slabijeg materijalnog stanja ne smiju zbog toga ostati uskraćeni za jedno od najljepših životnih iskustava

Plemenite učenice trećih razreda brodske Gimnazije Matije Mesića danas su na gradskoj tržnici prodavale kolače koje su same ispekle kako bi prikupile novac za maturalac za prijatelje u potrebi.

U sklopu volonterskog kluba Carpe Diem i školske sekcije Crvenog križa, gimnazijalci često organiziraju razne dobrotvorne akcije. Na ovu su se odlučili zato što smatraju da njihovi prijatelji slabijeg materijalnog stanja ne smiju zbog toga ostati uskraćeni za jedno od najljepših životnih iskustava. Brođani su rado kupovali njihove slastice i tako učinili dobro djelo, a usput i zasladili Božić sebi i svojim bližnjima. Učenici velikog srca na ovome neće stati, već na proljeće najavljuju nove akcije.

- Još uvijek nismo odlučili hoćemo li u Amsterdam ili Španjolsku, ali to i nije toliko bitno. Smatramo da svaki učenik treba otići na maturalno putovanje, jer to je zadnja ekskurzija sa svojim razredom i prilika za druženje koje će nam zauvijek ostati u sjećanju - kazale su učenice Ria Pifar i Barbara Kauzlarić.