Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
SUBVENCIJE ŽUPANIJE

Produljen rok za podnošenje zahtjeva

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak
Važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, ističe župan Andrović

Župan Igor Andrović donio je odluku o produženju roka za podnošenje zahtjeva za subvenciju kamate na kredite svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikrozajmove za obrtna sredstva ostvarene u 2020..

U Virovitičko-podravskoj županiji hodanje "po šalterima" svedeno na najmanju mjeru Sve iz fotelje: prijavljivanje djeteta, vjenčanja, plaćanje pristojbi...

Naime, javni poziv za subvenciju kamate bio je otvoren do 31. listopada, a sada je produžen do 31. prosinca. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 posto za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva, odnosno kamatu od 0,5 posto za ESIF mikrozajmove za obrtna sredstva, u cijelom periodu otplate kredita. Tako će kamata na kredite malim i srednjim poduzetnicima s područja ove županije iznositi nula posto.

– Kao što se brinemo o sigurnosti i zdravlju svih naših stanovnika, svjesni smo kako nam je danas i u budućnosti važno svako radno mjesto. U vremenima epidemije koronavirusa, važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika – poručio je župan Igor Andrović.

Grad Karlovac donio novi paket mjera pomoći Ugostiteljima daju po 20.000 kuna za uređenje terasa, poduzetnicima subvencioniraju kamate na kredite

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu, uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na javni poziv na propisanom obrascu dostupnom na službenoj web-stranici Županije.