Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Posjet Varaždinskoj županiji

Prof. dr. sc. Dragan Primorac: Ovdje živite izvrsnost!

storyeditor/2024-09-02/Dragan_Primorac__9_.jpg
1/2
Foto: Varaždinska županija HRVATSKA mora biti temeljena na izvrsnosti, kaže prof. Primorac

Ugledni znanstvenik, pedijatar, forenzičar i subspecijalist iz medicinske genetike prof. dr. sc. Dragan Primorac boravio je u Varaždinskoj županiji. U Županijskoj palači u Varaždinu prijem je za njega organizirao župan Anđelko Stričak sa suradnicima. Tom prigodom župan ga je upoznao s poviješću najstarije hrvatske županije i nizom projekata koji se danas provode, posebno na području zdravstva i obrazovanja u kojem se razvija sustav jednakih šansi te podržava izvrsnost.

– Raduje činjenica kako prof. Primorca posebno zanima rad naših centara izvrsnosti. Često ističem da su oni mjesto dodira našeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, akademske zajednice i realnog sektora. Susret s prof. Primorcem samo nam može pomoći da naši centri izvrsnosti ostvare suradnju sa sličnim ustanovama u svijetu – naglasio je župan Stričak.

– Uvijek sam isticao kako su županije i gradovi mjesta izvrsnosti, a ovdje u Varaždinskoj županiji vidim da živite izvrsnost i na tome vam čestitam. Iznimno sam sretan razvojem centara izvrsnosti koje je inicirala Županija, a koje pohađa više od 700 djece, jer Hrvatska mora biti temeljena na izvrsnosti – naglasio je Primorac, koji je obišao i tvrtku Eonex s ciljem zajedničkog apliciranja za nove inovacijske tehnologije čime bi se razvio novi koncept personalizirane medicine u liječenju bolnih stanja kralježnice.

– Kada razgovarate s ljudima čija tvrtka svoje proizvode gotovo u cijelosti izvozi, onda svjedočite da u Varaždinskoj županiji imate jedan model koji i drugi mogu uspješno primijeniti – zaključio je Primorac.

storyeditor/2024-09-02/PXL_190624_116336300.jpg Prvi na redu je grad Samobor Crveni križ organizira akcije darivanja krvi storyeditor/2024-08-30/1000056651.jpg Župan Dobroslavić s ministricom Vučković Uskoro dozvole za branu za zaštitu Neretvanske doline storyeditor/2024-08-29/DANI-MLINA-slunj_1.jpg Dane mlina prepoznala je Svjetska turistička organizacija UN-a kao primjer dobre prakse Na Danima mlina u Rastokama kod Slunja naučite sve o mlinarenju