Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 96 pregleda
Zagrebačka županija

Proglašena elementarna nepogoda za Sv. Ivan Zelinu, Zaprešić i Samobor

Zaprešić nevrijeme
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje gradova Sveti Ivan Zelina, Samobor i Zaprešić

U Svetom Ivanu Zelini 14. svibnja uslijed obilnih kiša nastale su štete na poljoprivrednim kulturama, graditeljstvu i komunalnoj infrastrukturi, dok su u Zaprešiću, tj. u naseljima Ivanec Bistranski i Jablanovec 12. svibnja uslijed odrona zemljišta nastale štete na građevinskim objektima i komunalnoj infrastrukturi.

Proslava Dana Europe u Jastrebarskom Županija bogatim programom u Jastrebarskom obilježila Dan Europe U Jaski ponosni na kulturnu baštinu

U Samoboru, tj. u naseljima Gradišće, Gregurić Breg, Vrhovčak, Jelenščak, Dubrava Samoborska, Bobovica, Samoborski Otok i dr. 12. svibnja uslijed oborinskog nevremena praćenog tučom nastala su štete na poljoprivrednim kulturama, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, gradska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od nastanka štete, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, gradovi su dužni unijeti procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi.

Zaprešićki vatrogasci Zaprešićki vatrogasci: 'Na intervenciji smo prijatelji, a ne kolege'