Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uslijed obilnih padalina

Proglašene prirodne nepogode za Petrinju, Dvor i Lekenik

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Uslijed obilnih padalina u razdoblju od 13. do 29. svibnja 2019. godine došlo je do povećanja vodostaja u vodotocima i izlijevanja rijeke Kupe, Une i Žirovnice kao i voda iz oborinskih kanala i potoka što je izazvalo velike štete na poljoprivrednim kulturama

Župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić proglasio je, zbog velikih svibanjskih oborina, prirodne nepogode za područje Grada Petrinje te općine Dvor i Lekenik. 

Zaprešić nevrijeme Zagrebačka županija Proglašena elementarna nepogoda za Sv. Ivan Zelinu, Zaprešić i Samobor

Uslijed obilnih padalina u razdoblju od 13. do 29. svibnja 2019. godine došlo je do povećanja vodostaja u vodotocima i izlijevanja rijeke Kupe, Une i Žirovnice kao i voda iz oborinskih kanala i potoka što je izazvalo velike štete na poljoprivrednim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima i prometnicama na području Općine Dvor i Grada Petrinje. Zbog velikih oborina pojavila su se i klizišta na području Općine Lekenik i Grada Petrinje što je uzrokovalo štete na cestama, stambenim građevinama, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu.

Stoga je, na osnovu prijedloga Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Sisačko-moslavačke županije, župan proglasio navedene prirodne nepogode. Sada počinje prijave šteta gradskim i općinskim povjerenstvima, a očekuje se kako će stanje prirodne nepogode iz istih razloga biti uskoro proglašeno i za druga područja županije. 

Elementarna nepogoda Zbog tuče Proglašena elementarna nepogoda i u Dežanovcu