Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Suradnja gradova i općina PGŽ

Projekt EPK 2020 donosi veliku snagu u promidžbi Rijeke, županije i Hrvatske

Rijeka
Foto: Grad Rijeka
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je Grad kao nositelj projekta od početka priprema želio ostvariti suradnju s drugim jedinicama lokalne samouprave, županijom i drugim ustanovama

Sporazum o suradnji na projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture potpisali su danas predstavnici tvrtke Rijeka 2020, koja upravlja projektom, predstavnici 19 gradova i općina Primorsko-goranske županije, koji su iskazali interes za uključivanje u provedbu projekta, te Grada Rijeke kao nositelja titule prijestolnice kulture.

Vojko Obersnel Potpisani ugovori Za programe zdravstvene zaštite i socijalne skrbi preko 5,1 milijun kuna

Direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić istaknula je kako ovaj projekt istovremeno ima lokalno, regionalno i nacionalno značenje, pa je potrebno uključiti u provedbu što više partnera sa svih razina.

Projekt EPK 2020, poručila je, donosi veliku snagu u promidžbi Rijeke, županije i Hrvatske, doprinosi razvoju turizma te jača kapacitete u kulturi i kreativnim industrijama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je Grad kao nositelj projekta od početka priprema želio ostvariti suradnju s drugim jedinicama lokalne samouprave, županijom i drugim ustanovama. Ovaj sporazum je jasan pokazatelj razvoja takvog odnosa, kazao je.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naveo je kako se županija uključila u organizaciju s ciljem uvođenja regionalne komponente.

Na taj način se, navodi, u praksi ostvaruje županijski program stvaranja kulturne mreže u kojoj bi mjesta po cijeloj županiji proizvodile kulturne programe i razmjenjivala ih. Županija sudjeluje u projektu EPK prvenstveno kroz dva programska pravca - "27 susjedstava" i "Lungomare".

Kao predstavnik općina i gradova potpisnika sporazuma govorio je gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, navevši da se ovime potvrđuje spremnost gradova i općina županije da podrže ovaj projekt, i to u svakom pogledu, a ne samo deklarativno.

Novo vozilo za Prometnu školu Rijeka Ulaganje u objekte i opremu Komadina uručio ključeve vozila za obuku Prometnoj školi Rijeka Snijeg u Delnicama Gorski kotar Na čišćenje snijega potrošili deset milijuna kuna