Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Predsjednik Uprave HC-a potpisao ugovor o izgradnji obilaznice Nedelišće – Pušćine

Projekt koji se čekalo dvadesetak godina napokon će se realizirati

storyeditor/2024-06-28/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija OBILAZNICOM dugom 8,2 kilometra rasteretit će se najfrekventnija cesta u međimurskom kraju

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisao je ugovor o izgradnji obilaznice Nedelišće – Pušćine s članicom uprave Tegre Čakovec Silvijom Kolmanić. Taj se projekt čeka već 20 godina, a vrijedan je 22,740.000 eura.

Ugovor je potpisan u prisutnosti potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, međimurskog župana Matije Posavca i načelnika Općine Nedelišće Nikole Novaka. Obilaznicom dugom 8,2 kilometra rasteretit će se najfrekventnija cesta u međimurskom kraju. Župan Matija Posavec istaknuo je da je nakon mnogo nadanja, lobiranja i riječi napokon došao trenutak u kojem zahvaljuje ministarstvu i Hrvatskim cestama.

– Za nas je ova investicija više od ceste. To je projekt koji prati način života Međimurja i dinamiku našega razvoja jer smo gospodarski najznačajniji kraj Hrvatske, kraj koji ostvaruje dvostruko veći izvoz od uvoza. Takav ritam gospodarstva podrazumijeva i veliko prometno opterećenje – rekao je župan i dodao da vjeruje da je ova investicija početak novog poglavlja i da neće biti zapostavljeni ni ostali prometni projekti, poput pravca prema Murskom Središću, obilaznice Šenkovca i Preloga te II. faze izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca. Ministar Oleg Butković rekao je da postojeća cesta s velikim tranzitom predstavlja veliki sigurnosni rizik te otežava život ljudi i razvoj općine.

– Nova dionica otvorit će i nove gospodarske perspektive, zato zahvaljujem županu Međimurske županije na suradnji i koordinaciji – rekao je ministar Butković, dodavši da se sa Slovenijom razgovara oko kontaktne točke koja je preduvjet za daljnju pripremu izgradnje obilaznice Murskoga Središća. Prometnicom prema Varaždinu kroz općinu Nedelišće dnevno prođe i po 20.000 vozila, rekao je načelnik Nikola Novak. 

storyeditor/2024-06-28/PXL_250624_116655077.jpg Osjećam se kao da smo se vratili kući, kaže Katarina Čeliković Hrvati Bunjevci kod župana Bobana: Ništa nas ne može slomiti! storyeditor/2024-06-28/ZG_BB.jpg Priznanja za iznimne uspjehe i rezultate Oskar znanja dobilo 17 učenika osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije storyeditor/2024-06-28/RDC_OBZ_za_voce_i_povrce.jpg Regionalni distribucijski centar OBŽ-a Objavljen javni poziv za skladištenje voća i povrća