Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
VELEUČILIŠTE

Projekt LORI za odgoj u STEM-u vrijedan tri milijuna eura

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je revitalizacija bivših vojnih objekata primjer dobre prakse ne samo na nacionalnoj već i na europskoj razini
Foto: Međimurska županija
U Centru održivog razvoja održana je svečana sjednica Vijeća Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

U Centru održivog razvoja održana je svečana sjednica Vijeća Međimurskog veleučilišta u Čakovcu u povodu 16. obljetnice osnutka te 15. godišnjice početka izvođenja nastave u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Svečanosti su se odazvali izaslanici nekoliko veleučilišta u Hrvatskoj te brojni uzvanici iz područja obrazovanja, kulture i politike, među kojima župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić i mnogi drugi. Kako je istaknuo dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, MEV radi na projektu uspostave Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI, vrijedan gotovo tri milijuna eura.

– Obrazovni programi koje ćemo izraditi bit će korišteni u svim svjetskim centrima koji koriste metodologiju i koncept Newton soba u učenju mladih – istaknuo je dekan zahvalivši na temeljima koje je ostavila i nekadašnjoj dekanici dr. sc. Nevenki Breslauer. Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je revitalizacija bivših vojnih objekata, u kojima su smješteni Veleučilište, studentski dom i restoran primjer dobre prakse ne samo na nacionalnoj već i na europskoj razini.

– MEV je tijekom 15 godina rada opravdao svoju svrhu, a dokaz znanstvene izvrsnosti je i Centar održivog razvoja, koji djeluje u sklopu Međimurskog veleučilišta te se izvrsno uklapa i upotpunjava naš koncept Centra znanja koji na ovom prostoru snažno razvijamo i koji je Europska komisija svrstala među najuspješnije projekte te mu pruža besplatnu savjetodavnu podršku. U vrijeme osnivanja ustanove trebalo je hrabrosti za put prema toj viziji, međutim danas imamo visokoobrazovnu instituciju čiji su programi sukladni zahtjevima tržišta kao i globalnim perspektivama što govori o jasno zacrtanom razvojnom putu – rekao je župan Posavec.

Dejan Buvač Priznanje Odlikovanje Dejanu Buvaču za kulturu Jubilej Dixieland bandu županijska Povelja OBIŠLI SU tvrtku LTH Alucast u Čakovcu, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje te Centar znanja Međimurske županije, a prikazan im je i video o uzletu Međimurske županije i dosezima njezinih ustanova, poduzeća i razvojnih agencija Prezentacija rezultata s posebnim naglaskom na gospodarstvo Gospodarska diplomacija: Goste iz 20 zemalja upoznali smo s našom snagom