Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Držani tajnik Tugomir Majdak posjetio OPG Horvatić iz Stare Kapele

Projekt regionalnog centra stočarstva velika je želja Općine

Foto: Općina Dubrava
Na 80 hektara Horvatići iz Stare Kapele uzgajaju svoje proizvode, a bave se proizvodnjom mlijeka te tovom junadi. U njihovim je štalama 150 goveda simentalske pasmine

Zagrebačka županija može se pohvaliti najvećim brojem prijavljenih OPG-ova na području Hrvatske. Jedan od najboljih među njima svakako je OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele u općini Dubrava.

U TIJEKU RADOVI Priključak na odvodnju dobit će 700 objekata, ali i neizgrađene parcele

Posjetio ga državni tajnik

Horvatovi slove za jedne od najboljih i najuspješnijih govedara u cijeloj Zagrebačkoj županiji, inače kraju poznatom po stočarstvu, a to poljoprivredno gospodarstvo nedavno je posjetio i državni tajnik Tugomir Majdak. Tijekom posjeta raspravljalo se o raznim važnim temama poput unapređenja razvoja stočarstva te o mogućim pozitivnim rješenjima. Među njima jedna od svakako važnijih bio je projekt i velika želja naših stočara, a to je gradnja regionalnog centra stočarstva u općini Dubrava.

– Taj centar bi za naš stočarski kraj bio od velike važnosti. Realizacija takvog projekta ne bi utjecala samo na našu općinu nego i šire – komentirali su u općini Dubrava za Večernji list.

Horvatići se na svome poljoprivrednom gospodarstvu bave stočarstvom i ratarstvom, ali i proizvodnjom mlijeka te tovom junadi. I nije to sve, uzgajaju 150 goveda simentalske pasmine, od toga 70 muznih krava, 40 bikova i 45 junica, a OPG se prostire na 80 hektara. Damir Horvatić ujedno je i predsjednik Hrvatskog saveza uzgajivača simentalskog goveda HUSIM i Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba ZG SIM.

JAČANJE ODNOSA Bugarski župan posjetio Zagrebačku županiju

Bili vlasnici bika Mozille

OPG je za rad dobio i brojne nagrade i priznanja, pa se tako može pohvaliti da je bio predstavnik Zagrebačke županije u izboru najboljeg OPG-a “Zlata vrijedan” 2019. u kojem je osvojio drugo mjesto, a osim toga je i uzgajatelj najboljeg hrvatskog bika Mozille koji je 2016. godine proglašen najboljim u Europi u konkurenciji 10 tisuća rasplodnih bikova. Danijel Horvatić je uz to bio vlasnik i prvog hrvatskog bika čije se sjeme koristi u Njemačkoj i Austriji.