Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava

Projektima lokalnih turističkih zajednica 183.000 eura

Turizam u županiji
Foto: Dražen Kopač

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović i direktori turističkih zajednica gradova, općina i turističkih područja Zagrebačke županije potpisali su 183.308 eura vrijedne ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju 18 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području kontinenta.

Za realizaciju projekata sredstva su osigurana iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na prijedlog povjerenstva u kojemu su predstavnici HTZ-a, Ministarstva turizma i sporta RH i članovi turističkog vijeća Turističke zajednice Zagrebačke županije.

– Nema turističkoga rasta ako naša turistička infrastruktura, manifestacije i aktivnosti nisu konkurentni i prilagođeni modernim trendovima. Našu destinaciju razvijamo u smjeru održivoga turizma, kao zelenu destinaciju predanu očuvanju okoliša i brizi za lokalnu zajednicu – izjavila je I. Alilović.

Sredstva su odobrena za Dugoselski spomenar i Long Village fitness walk, 20. Bučijadu u Ivanić-Gradu, Black Gold Night Run i Wellbeing Summer, Europsko natjecanje arborista penjača – European Tree Climbing Championship i Festival pjenušaca & jagoda, 198. Samoborski fašnik i Ljeto u Samoboru, Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend, Zelina - vikend inspiracija, CikloTur - Projekt razvoja i promocije cikloturizma na području Velike Gorice i Turopolja, Kaj su jeli naši stari, Ban Fun Fest - Dani Jelačića, Dani krašićkog kraja, Kupske večeri, Sava kojoj pripadamo, Povećanje prepoznatljivosti i brendiranje kroz promociju destinacije. 

storyeditor/2024-06-20/20240614_190321.jpg Održana 56. Izložba vina kontinentalne Hrvatske Županijski šampion iz vinarije Puhelek Purek storyeditor/2024-06-20/20240617_112210.jpg U programu je 90 domaćica, a dobit će 350 eura božićnice i 350 eura regresa Za gerontodomaćice projekta 'Zaželi' osigurane božićnice i regres Dan općine Bedenica zagrebačka županija U Bedenici otvoren Kulturni centar i održani Susreti umirovljenika