Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Kutini obilježen Dan bez automobila

Promicanjem pješačenja i bicikliranja – do smanjenja štetnih plinova

Foto: Grad Kutina
Mališani iz Dječjeg vrtića Kutina simbolično su oslikali Trg kralja Tomislava

Zbog obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u povodu Dana bez automobila, u dijelu Kutine promet je 22. rujna bio zatvoren s ciljem promicanja svijesti o kretanju bez emitiranja štetnih plinova, odnosno povećanju pješačenja i bicikliranja u gradu.

PROJEKT UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA Laptopi djeci branitelja

Djeca iz Dječjeg vrtića Kutina simbolično su istim povodom oslikala Trg kralja Tomislava. Na tri lokacije djeca su kredama oslikavala cestu, a sve u skladu s mjerama prevencije od koronavirusa kojima je propisano kako se različite grupe djece ne smiju miješati. Ove godine sve aktivnosti u sklopu Tjedna mobilnosti bile su u skladu s mjerama socijalne distance te neokupljanja o kojima su se posebno pobrinuli Grad Kutina i Turistička zajednica Grada Kutine kao suorganizatori aktivnosti.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov istaknula je kako joj je drago što su se unatoč epidemiološkoj situaciji djeca Dječjeg vrtića Kutina uključila i sudjelovala u ovoj akciji.

– Grad Kutina intenzivno radi na tome zadnjih godina, na izgradnji pješačko-biciklističkih staza, oživljavanju dijela uz Kutinicu izgradnjom šetnice, napravljena je pješačko-biciklistička staza do Repušnice, imamo u planu pješačko-biciklističku stazu do Kutinske Slatine, tj. do Šartovca, uskoro će početi realizacija uređenja Turskog stola i šetališta oko bazena, radimo na apliciranju za sredstava EU za uređenje Moslavačke gore koje je sve popularnija. Drago mi je što se naš Grad i ove godine uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. Nadam se da smo barem jednog našeg sugrađanina potaknuli na kretanje našim pješačkim stazama i rutama. Unatoč koroni pokazali smo kako kreativnih ideja i pozitivne energije ne nedostaje u našem gradu – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Projekt „Živim(o) s Alzheimerom“ Dom za starije i nemoćne dobit će Odjel za Alzheimerovu bolest i ostale demencije

– Ove godine aktivnosti su bile prilagođene epidemiološkoj situaciji i bilo ih je manje, a građane smo poticali na korištenje bicikala, romobila, pješačenje i ostale aktivnosti koje ne uključuju vožnju automobilima i time odaslali poruku o važnosti alternativnog načina kretanja – dodala je direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić.