Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Od 21. do 27. listopada

Promotivni tjedan: Ulaznice za Plitvička jezera od 20 - 50 kuna

1/17
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
To je područje 8. travnja 1949. proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj, a međunarodno priznanje upisom na listu svjetske baštine dobilo je 26. listopada 1979. godine

Ususret 40. obljetnici upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine, u Nacionalnom parku Plitvička jezera za posjetitelje su priredili promotivni tjedan od 21. do 27. listopada.

Obljetnica programa „Tete i barbe pričalice“ Oni već 10 godina djeci uljepšavaju boravak u bolnici

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske koji je svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek privlačio zaljubljenike u prirodu.

Ove godine obilježava se 70 godina od proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom i 40 godina od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine. 

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

To je područje 8. travnja 1949. proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj, a zbog jedinstvene vrijednosti i formiranja sedrenih barijera koje stvaraju jezera Plitvička jezera dobila su međunarodno priznanje 26. listopada 1979. upisom na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

- Kako bismo ovaj veliki rođendan proslavili s našim posjetiteljima, pripremili smo drugi ovogodišnji promotivni tjedan - poručili su iz Nacionalnog parka Plitvička jezera i istaknuli da će od 21. do 27. listopada posjetiteljima ponuditi promotivne ulaznice putem on-line kupnje. 

Za online kupnju, cijena ulaznice za odrasle će biti 50 kuna, za studente 30 kuna, a za djecu i mlade od 7 do 18 godina 20 kuna.

najstariji i najposjećeniji Nacionalni park Plitvička jezera slavi 70. rođendan

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Ulaznice se mogu kupiti isključivo unaprijed na web stranici https://np-plitvicka-jezera.hr/, minimalno dan prije željenog datuma dolaska, poručili su iz Javne ustanove NP Plitvičkih jezera.

Tijekom promotivnog tjedna pripremili su, kažu, i posebne menije u restoranima Grabovac, Korana i Borje.