Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ZAVRŠENA OBUKA NEPLIVAČA

Proplivalo 90 mališana u Belišću

Foto: Grad Belišće
Škola plivanja bila je besplatna za polaznike s područja Belišća i prigradskih naselja, Valpovčani su plaćali 50 kuna, a njihova Zajednica sportskih udruga sufinancirala je ostatak

Tradicija održavanja škole plivanja na belišćanskom bazenu stara je gotovo kao i sam bazen, koji je sagrađen prije 42 godine. Unatrag 10-ak godina Zajednica športskih udruga grada Belišća partner je Športske zajednice Osječko-baranjske županije u nacionalnom projektu obuke neplivača, a županijska zajednica svake godine aplicira na natječaj Državnog ureda za sport, odnosno ove godine na natječaj Ministarstva sporta i turizma. U ovogodišnja dva mjeseca kupališne sezone na bazenu u Belišću škola plivanja provedena je za tri skupine djece.

Ilustracija DEMOGRAFSKE MJERE U BELIŠĆU Od 1. rujna naknada za novorođenče čak 7500 kuna, veće i stipendije

– Zbog koronavirusa mnogi gradovi nisu provodili obuku neplivača, no mi smo u suradnji s Gradom Belišćem i Športskom zajednicom OBŽ-a te Zajednicom športskih udruga grada Valpova i ove godine organizirali Školu plivanja, koju je s uspjehom završilo 90 polaznika – rekao je Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Škola plivanja bila je besplatna za polaznike s područja Belišća i prigradskih naselja, Valpovčani su plaćali 50 kuna, a njihova Zajednica sportskih udruga sufinancirala je ostatak, dok su svi ostali polaznici dvotjedni tečaj plivanja plaćali 200 kuna.