Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 201 pregleda
Vrijednost radova je oko 43 milijuna kuna

Proširuje se lječilišni kompleks Naftalan, uskoro i nova dvorana s tri bazena

Naftalan
Foto: Zagrebačka županija
Naftalan će dobiti još i fitness i dvoranu za medicinsku rehabilitaciju, polivalentnu kongresnu dvoranu sa 180 sjedećih mjesta, restoran za 250 osoba, bolničku kuhinju te parkiralište sa 150 parkirnih mjesta

U Specijalnoj bolnici Naftalan održano je svečano predstavljanje projekta proširenja lječilišnog kompleksa i najavljen početak radova na drugoj fazi izgradnje čime će značajno biti povećani kapaciteti i kvaliteta usluge svim korisnicima.

Ova bolnica od iznimne je važnosti za razvoj zdravstvenog turizma u Zagrebačkoj županiji, stoga je početkom godine počela realizacija prve faze njezine dogradnje.

Uz vanjski, trodijelni bazen, gradit će se bazenska dvorana s tri bazena (plivačkim, rekreacijskim i spa bazenom), fitness i dvorana za medicinsku rehabilitaciju, polivalentna kongresna dvorana sa 180 sjedećih mjesta, restoran za 250 osoba, bolnička kuhinja te parkiralište sa 150 parkirnih mjesta koje će biti natkriveno fotonaponskim panelima za proizvodnju električne energije. Vrijednost ovih radova je oko 43 milijuna kuna, od čega je Županija u ovoj godini, iz vlastitih sredstava proračuna, izdvojila 10 milijuna.

Konačni cilj dogradnje Naftalana je povećati smještajne kapacitete te efikasnije koristiti prirodno mineralno ulje (naftalan) i termomineralnu vodu.

"Naši liječnici i cjelokupno osoblje su razlog zbog kojeg nam se vraćaju pacijenti. A ovim proširenjem kapaciteta i izgradnjom novih sadržaja mi donosimo svim našim korisnicima, prije svega osiguranicima HZZO, još veću kvalitetu usluge“, rekao je ravnatelj Naftalana, dr. Goran Maričić

"Status cjelovite turističke destinacije naša će zemlja dobiti tek kada dodatno ojača kontinentalni turizam. Zagrebačka županija u tom pogledu ulaže znatna sredstva u svoju perjanicu zdravstvenog turizma, SB Naftalan, koja će ovim proširenjem vrijednim 43 milijuna kuna povećati svoje kapacitete te na taj način još ozbiljnije konkurirati na međunarodnom tržištu“, rekao je župan Stjepan Kožić, izrazivši pritom zadovoljstvo dosad realiziranim radovima na dogradnji bolnice.

Predstavljanju projekta proširenja Naftalana nazočili su i pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, saborski zastupnik Dražen Bošnjaković, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš te predsjednik Upravnog vijeća Naftalana Robert Andrić.